Välvårdad, ostört belägen

publicerad 28 september 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en välvårdad ostört belägen gård med två bostadshus samt gott om uthus med förvaringsutrymmen. Här finns bland annat möjlighet till djurhållning, välkommen till Skanserud i Sillingsfors, Långserud.

Långserud hittar du i sydvästra Värmland och orten ligger precis invid E18 på väg mot Oslo och Årjäng om du kommer från Karlstad. Det är en vacker bygd men framför allt är den företagsam.

Här finns friskola och äldreomsorg som drivs som en ekonomisk förening. Här finns kafét som är omnämnt i White guide och här finns dessutom lanthandel, bensinstation samt flera andra företag och föreningar. I Långserud flödar kreativiteten och entreprenörsandan.

Vår gård har en markareal på 0,8 hektar i ett skifte och det finns gott om övriga byggnader. En maskinhall med grusgolv, plåttak och plåtpanel, ett timrat uthus med vedförråd och förråd, en ekonomibyggnad med förrådsutrymmen, loft och källardel som har plåttak och träpanel.

Vidare finns ett härbre med förrådsdel och loft, ett bostadshus innehållande hall med trägolv, rum med vedspis, braskamin och trägolv. Övre plan innehåller en möb lerbar hall med trägolv samt sovrum med trägolv. Vatten, avlopp och el saknas.

Bostadshuset är i 1½ plan med byggnadsår 1909. Det har fyra rum, varav två sovrum. Boarean är cirka 80 kvadratmeter men det råder viss osäkerhet om areans storlek.

Huset har tvåglasfönster samt grävd brunn och avlopp i form av trekammarbrunn som nog bör besiktigas. Det värms med direktverkande el samt luftvärmepump och det finns jordfelsbrytare. Fastigheten har fiber framdraget.

På nedre plan finns en hall med klinkergolv och golvvärme av el. I hallen finns dessutom ett mindre rum med tvättmaskin, vattenpump och hydrofor.

Ett badrum med wc, tvättställ, dusch och golvvärme finns i anslutning. Här ligger klinker på golvet och kakel finns i duschdelen, annars är det våtrumstapeter på väggen.

Köket har parkettgolv, spis, vedspis, kyl/frys. Här sitter luftvärmepumpen placerad. I anslutning finns ett matrum med kakelugn och trägolv och på nedre plan finns också ett rum med trägolv och kakelugn samt en hall med parkettgolv och en hall med utgång till verandan.

På övre plan finns en hall med parkettgolv samt två sovrum, båda med parkettgolv, det ena med vindsförråd och det andra med utgång till balkong.

Det här är möjligheternas fastighet, där bara fantasin sätter gränser vad man kan utnyttja byggnaderna till.

Vill du ha djur så funkar det, vill du ha verkstad eller garage så funkar det också, kanske vill du bara ha en himla massa plats att ställa dina prylar. Det går fint det också. Även priset är ett fynd: 695 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER STUDIO 054