Välvårdad hästgård

publicerad 27 oktober 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans gård till salu är en välvårdad hästgård endast 27 km från Karlstad centrum. Här finns förutom ett bostadshus även ett annex med 2 uthyrningslägenheter, ett stall med 6 boxar och en areal på nio hektar. Välkommen till Väse Berg 602.

väse (vb)

Väse hittar du omkring två mil sydöst om Karlstad och tre mil nordväst om Kristinehamn i Karlstads kommun. En by som har det mesta man behöver i form av matbutiker och skola. Byn är belägen strax intill E18 så kommunikationer till Karlstad och Kristinehamn är goda. Det är inte heller långt till Karlskoga och arbetsmarknaden i Örebro län.

Vår gård har en taxerad areal om nio hektar varav sju är åker och resten, två hektar är övrigt. All mark är väl samlat i ett skifte. Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan med ett byggår från 1909. Det har sju rum och en bostadsarea på 205 kvadratmeter. Brunnen är grävd och avloppet enskilt. Det värms med jordvärme och internetkommunikationen sker via ADSL.

På bostadshusets nedre plan hittar vi en hall med laminatgolv och nedgång till källaren. Vidare ett kök med samma golv som är utrustat med, kyl, frys, micro, ugn, diskmaskin, spishäll, fläkt, grill och skafferi.

På nedre plan finns också ett kontor/ sovrum med trägolv, ett vardagsrum med braskamim, en matsal/ allrum, ett helkaklat badrum med wc, tvättställ och dusch. Det har också golvvärme. På nedre plan finns också ytterligare en hall med bardisk och utanför hallen en in – glasad veranda.

På övre plan finns en hall med laminatgolv och utgång till balkong, ett helkaklat badrum med wc, badkar och tvättställ. Innan – för badrummet finns ett linneförråd. Vi hittar också ett före detta kök med plastgolv som kan göras om till ett sovrum eller ett rymligt badrum/tvättstuga, samt vindsförråd. Och tre sovrum i bra storlek.

Gårdens annex är i ett och ett halvt plan med byggnadsår 1909. Här är biarean 90 kvadratmeter och det finns fem rum. Annexet är uppdelat i två lägenheter. En lägenhet med 2 rum och kök samt en lägenhet med 3 rum och kök. Lägenheterna står i dagsläget outhyrda men har en möjlig hyresintäkt ca 4 100 kr + 4 500 kr/mån kallhyra. Även åker – marken kan hyras ut och görs så idag på ettårskontrakt med en intäkt på 7 400 kr plus moms årligen.

På gården finns också flera andra byggnader. Ett hönshus, utedass samt en ekonomibyggnad med plåttak, plåt- och träfasad innehållande garage, förråd, häststall ren (-00) med sex boxar med vattenkoppar, sadelkammare, pumphus och rymlig loge med gjuten platta. Dessutom finns en vedbod på fastigheten.

Det här är en fin fastighet som till viss del kan bekosta sig själv. Möjliga intäkter på uthyrning av lägenheter, boxplatser, garage, loge och arrendet är på cirka 164 000 kr/år. Priset då. Väse Berg 602 har en förväntad prisbild på 3 995 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /HUSFOTO