Välskött och vackert

publicerad 4 maj 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård är vacker och välskött och ligger på Pikheden, Västra Tönnet i Hagfors kommun. Här finns ett hus med fem rum och kök med stor veranda och jacuzzi samt stall och övriga ekonomibyggnader. Välkommen in och ta en titt.

Västra Tönnet finner du norr om Ekshärad invid Klarälvens slingrande meanderbågar. Närmaste centralort är Ekshärad där det finns all service man kan tänka sig förutom en fantastisk miljö med kyrkan och dess järnkors och kyrkstallarna som är en gammal, gammal handelsgata.

Vår gård har en mangårdsbyggnad med fem rum och kök. Boarean är på 182 kvad ratmeter och har fem rum. Den har stor tomt men är inte en gård i den bemärkelsen att det finns areal förutom tomtmarken.

Två uteplatser hör till mangårdsbyggnaden. Uteplats ett är inglasad i söderläge med 2-glas isolerglas med infravärme och det finns en jacuzzi i anslutning till verandan. Uteplast två är stenlagd med frigolit under i västläge. Det finns grill och rök i anslutning. Men nu går vi väl in i huset och tar en titt.

I hallen finns klinkers med golvvärme och på väggarna finns tapet, köket har också klinkers och golvvärme, inredning från Marbodal och är utrustat med spis, fläkt, kakel, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, vedspis med spiskåpa.

På nedre plan finns också ett pannrum där vedpannan och ackumulatortanken finns, även detta rum har klinker. Här finns även ett vardagsrum med trägolv och öppen spis med insats. Badrummet har klinkers och golvvärme och kakel på vägg. Det är utrustat med toalett, dusch, tvättställ, handdukstork och tvättmaskin.

Övre plan består av badrum, med duschkabin och hörnbadkar och dubbelt tvättställ, tre sovrum och ett gästrum. Bostadshusets byggår är 1994 och det värms förutom med vedpanna, kaminer och öppen spis också med en solvärmeanläggning. Det har enskilt vatten och avlopp.

På gården finns två bilplatser en carport med plats för fyra fordon och ett garage med plast för en bil. Gården har också två jordkällare, en stor ekonomibyggnad med bra stall som har gjutet golv, tre boxar och höloft. Det finns också en sadelkammare med vatten och avlopp, vedskjul samt växthus.

Det här är drömboendet för dig som vi bo lantligt, ha gott om plats för dig och de dina och kanske vill ha ett par hästar. Gården har ett utgångspris på 1 900 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: SKOGS MÄKLARNA