Välskött gård med strandtomt

publicerad 27 november 2015
- Av Bo Bäckman

gts2711

Veckans värmländska gård till salu är en välskött gård med strandtomt. Bostadshuset har jordvärmeanläggning och med nästan fyra hektar mark har man jakträtt i VVO. Välkommen till Kyrkonäs, Vit sand i Torsby kommun.

Vår gård ligger i Vitsand, några mil norr om Torsby tätort. Den har fem rum och kök och är belägen precis vid sjön Övre Brocken. Arealen är på fyra hektar fördelat på två hektar skog, ett hektar åker och ett hektar bete.

Bostaden byggdes 1954 och den har en boarea på 138 kvadratmeter, bi arean är på 99 kvadratmeter och tomten som är natur- och strandtomt är 2 500 kvadratmeter stor. Huset värms med en jordvärmeanläggning samt med en öppen spis med insats. Badrummet renoverades 2006 och dränering av bostaden genomfördes för cirka tio år sedan.

Fastigheten har eget vatten, från grävd brunn, och avlopp. Fönstren är tvåglas. Bostadshuset har dessutom en uteplats i västerläge.

På nedre plan hittar vi köket som har trägolv. Köksinredningen är trevlig men lite åldersstigen och utrustad med spis, fläkt, en kyl i fullhöjd samt en diskmaskin. Vidare kommer vi till badrummet som har kakel och klinker och spots i taket. Det är även utrustat med golvvärme och har toalett, badkar och tvättställ.

Vardagsrummet ligger på nedre botten och har ett klickgolv. Här finns också öppen spis med insats. På nedre plan finns också ett sovrum och en hall. Trappan upp till övre plan slutar vid en hall som i anslutning har ett badrum med toalett med tvättställ. Här finns också tre sovrum varav ett under snedtak.

Källarvåningen har ett grovkök med vedspis. Här finns också ett duschrum med tvättmaskin och bastu. Jordvärmeanläggningen finns i det gamla pannrummet och det finns även en bilplats i form av garage i källaren.

Ekonomibyggnaden är på 156 kvadratmeter och inrymmer ladugårdsdel, loge, magasin och vedbod.

Utsikten från den här gården är makalös. Tänk att ha sjöstranden i trädgården. Är man fiskeintresserad är det naturligtvis fantastiskt att bo så nära sjön. I Övre Brocken har det fångats såväl aborre som gädda, lake, gärs braxen och björkna. Priset då. Jo den här lilla fina fastigheten är till salu för 1 800 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ANNA NYSTRÖM