Välskött gård med strandtomt

publicerad 19 februari 2016
- Av Bo Bäckman

GTSweb

Vår gård ligger precis intill sjön Övre Brocken i Vitsand. Vitsand ligger norr om Torsby. Det är en kyrkby som ligger vid Mangslidsälvens utopp på nordöstra straden av sjön Övre Brocken. Här är ren skogsbygd och det har påträffats såväl boplatser som fångstgropar frän så långt tillbaka som stenåldern.

Idag finns en butik på orten och även en förskola. Det finns också en förening som arbetar för fullt med att se till att det blir fiber till byn.

Vår gård är välskött, i ett och ett halvt plan med fem rum och kök. Det värms med jordvärme och byggdes 1954. Boarean är på 138 kvadratmeter och med en biarea på 99. 2006 gjordes badrummet om och för cirka tio år sedan dränerades det runt huset. Vatten och avlopp är enskilt och elen med stammar är renoverade.

Gårdens areal är på cirka fyra hektar fördelat på två hektar skog, ett hektar åker och lika mycket bete. Marken ingår i ett viltvårdsområde som blivande köpare kommer att ha jakträtt i.

På plan ett hittar vi köket som har trägolv och målade masonitskivor på väggarna. Köksinredningen är av äldre snitt och det finns spis, fläkt, kyl och diskmaskin i utrustningsväg.

På bottenvåningen finns också badrummet med kakel och klinker, spots i taket och golvvärme. Utrustningen består av toalett, badkar och tvättställ. Vardagsrimmet på plan ett har lockgolv och öppen spis med insats.Här finsn också ett sovrum och en hall.

Hallen på övervåningen har trägolv och från den tar man sig in till ett badrum med linoleummatta, toalett och tvättställ. Här finns två sovrum med snedtak och ett utan. Från våning två når man också balkongen i västerläge.

Källarvåningen består av ett grovkök med vedspis, ett duschrum med tvättmaskin och bastu. I det gamla pannrummet finns den den tio år gamla jordvärmeanläggningen och här i källaren finns också ett garage.

Ekonomibyggnaden är på 156 kvadratmeter och inrymmer en ladugårdsdel, loge, magasin och vedbod. Den är 26 x 6 meter och delvis i timmer.

Här på gården bor du bekvämt och har nära till vattnet och den extra dimension som det ger på boendet. Priset på den här fina fastigheten är 1 800 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ANNA NYSTRÖM