Välskött fastighet om sex hektar

publicerad 17 februari 2017
- Av Bo Bäckman

Vår gård ligger någon mil norr om Sunne centrum norr om Östanbjörke. Närmaste butik och service finns i Sunne men det finns även en mindre butik i Lysvik på ungefär samma avstånd.

Vår gård har en areal på sex hektar bestående av skogs- och åkermark. Jakträtt i Hällsjöns VVO på 5 554 hektar för älg och småvilt ingår.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halv plan med byggår 1928 men som byggdes om 1990. Det värms med el, vedspis och kakelugn och har enskilt vatten och avlopp. Dock bör en köpare se över markbädden till avloppsbrunnen. Byggnaden är om målad 2015.

Bostadshuset har fyra rum varav två till tre sovrum. Det är på 124 kvadratmeter och har en biarea på sex kvadratmeter. Larm är installerat och det finns en inglasad altan som ligger i västerläge.

På nedre plan finns en stor hall med avhängningsyta för ytterkläder. Här är tak och väggar i trä och det finns en garderob. Rakt fram i hallen hittar man ett stort kök med matplats, vedspis, spiskupa, kyl och frys med ismaskin samt ett skafferi och innanför köket finns det en kökskammare med kakelugn. Från kökskammaren eller till vänster i hallen kommer man till vardagsrummet.

Till övre plan tar man sig via trappan i hallen och möts av en hall och här på våning två finns två sovrum. Det ena har en kamin och innanför det en garderob som kan användas som sovalkov. Även i hallen finns en anslutande garderob som kan användas som sovalkov. Det andra sovrummet finns rakt fram till höger, innanför det finns badrum med dusch och badkar samt tvättmaskin och torktumlare.

Under 2015 målades hallen på nedre plan samt tapetserades i kök och kökskammare.

På fastigheten finns en stor uthusbyggnad i bra skick med loge, lada, ladugårdsdel i bra skick med indraget vatten samt en vidbyggd carport. Vidare en friggebod på cirka 20 kvadratmeter med liten altan, en stensatt jordkällare samt ett varmbonat garage med smörjgrop och indraget vatten. Priset för den här fina fastigheten i vackra Bäck är 975 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ERIK NYGREN /HUSFOTO