Vackert med lummig tomt

publicerad 17 augusti 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en trevlig villa/fritidsfastighet vackert beläget på stor lummig tomt. Här finns en bostadsbyggnad, en lillstuga, ett varmbonat garage/verkstad och ett timrat gästhus. Välkommen till Borrsjön 13, Sunne.

Veckans gård till salu hittar du i Gräsmark i Sunne kommun. Här bor du mitt ute i den värmländska landsbygden omgiven av gran och tall. Här är det nära till bär- och svampplockning, bad i Borrsjön, fina vandringsleder och bra skidåkning vid närbelägna Rokkmarksstugan.

Närmaste centralort är Gräsmark, en mysig by med mataffär, restaurang och skola. Vill du ha shopping, kultur eller sport rekommenderas Sunne, Torsby eller Charlottenberg med sommarland, golfbanor, berättarladan i Sunne, skidtunnel och badhus i Torsby och shoppingcenter i Charlottenberg.

Vår gård består av en villa i ett och ett halvt plan med fem rum, Boarean är på 11 kvadratmeter med en biarea på 36. Det byggdes 1909 och har en tomt på 0,26 hektar. Huset värms av el-luftvärmepump, vedspis och kamin, har egen djupborrad brunn och enskilt avlopp.

På nedre plan finns en hall med platsmatta och vidare ett stort kök med trägolv och väggar som är klädda med ljus papperstapeter. Bra avställningsytor och gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, diskmaskin och vedspis. Innanför köket finns en kökskammare med ljusa papperstapeter och heltäckningsmatta.

På nedre plan finns också ett allrum med trägolv och trätak. Här finns braskaminen placerad. Ingången till huset sker genom ingladas veranda där det finns plats för en sittgrupp och man kommer in i hallen genom en fantastiks fin blå dubbeldörr.

På övre plan finns en hall med plastmatta på golvet, här finns ett förråd med bland annat ett frysskåp och centraldammsugaren.

På övre plan finns också tre sovrum, alla tre med ljusa tapeter, ett med trägolv, den andra med antingen plats- eller heltäckningsmattor, två av rummen har kaminer men bara en av dem är i bruk.

På övre plan finns dessutom ett duschrum med toalett samt ett tvättrum med diskmaskin.

Övriga byggnader på fastigheten vars utgångspris är 725 000 kronor är en lillstuga med ett rum och kök, ett varmbonat garage/verkstad samt ett timrat gästhus med renoveringsbehov.

Det här är fastigheten för dig som vill bo på landsbygden men som inte vill ha det så stort och som tycker att en lagom stor trädgård är fullt tillräckligt med mark.

Tycker du dessutom att de naturliga enkla nöjena som skogspromenader med svamp eller bärplockning är det bästa som finns har du verkligen hittat hem med den här fina fastigheten.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ANKI HARALDSSON/ HUSFOTO


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram