Vackert beläget vid sjö

publicerad 3 februari 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en vackert belägen hästgård med gräns i Norra Barsjön omkring tre mil från Karlstad centrum. Här finns ett bostadshus i två plan och ett stall med fyra rymliga boxar. Välkommen till Slängserudstorp 522.

karlstad (vb)

Ungefär en mil sydost om Molkom i Karlstads kommun finner vi veckans gård. Här finns en markareal på 13 hektar fördelad på åker och två hektar skogsmark som ingår i ett jaktvårdsområde. Här finns vackra omgivningar, ett tvåplanshus och ett stall med fyra boxar. Visst låter det underbart.

Bostadshuset har byggnadsår 1856 och består av fem rum, det är i två plan och har en boarea på 220 kvadratmeter och en biarea på 45. Vatten är från borrad brunn, gemensamt med grannen och avloppet är enskilt. Huset värms med vattenburen kökspanna med elpatron och ackumulatortank. Det finns dessutom en luftvärmepump som dock inte använts på länge.

På nedre plan finns en hall, en tvättstuga/ badrum utrustat med dusch, tvätt ho, tvättmaskin, torktumlare och ackumlatortank. Rummet är helkaklat. Vidare finns ett WC-rum som också är helkaklat och har golvvärme från el.

Köket har plastmatta på golvet och här finns ett uppvärmlingssystem i form av en kökspanna som är kopplad till ett vattenburet system. Köket är välutrustat med bakugn, kyl, frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.

På nedre plan finns dessutom en matsal med trägolv och braskamin och ett vardagsrum med träliknande plastgolv.

På övre plan finns en hall med laminatgolv och garderob samt tre sovrum varav det ena har braskamin. På övre plan finns också ett badrum med målade våtrumstapeter, wc, tvättställ och badkar.

Bostadshuset har dessutom en inredningsbar vind. Idag är bostaden ansluten till ADSLnätet men det kommer att stängas ned i mars 2017, alternativet är mobilt bredband eller anslutning till fiber.

På gården finns en ekonomibyggnad som inrymmer förråd, loge, höränne och vedförråd. I byggnaden finns också ett stall med fyra rymliga boxar samt spolspilta, foderkammare, sadelkammare, torktumlare och tvättmaskin för täcken. Utanför stallet finns en dyngstad med platta under tak samt en lösdrift.

På fastigheten finns också en mindre ekonomibyggnad med plåttak som rymmer förråd, snickarbod och källare. Vidare finns en belyst ridbana på 20 x 40 meter och det finns fina ridvägar och ett ridhus bara 15 minuter från gården. Priset på den här fina fastigheten är 2 950 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /STUDIO 054