Vackert belägen

publicerad 17 september 2015
- Av Bo Bäckman

gts189

Veckans värmländska gård till salu är en vackert belägen gård med urtsikt över åker och äng. Här finns ett bostadshus med 94 kvadratmeter boyta och ekonomibyggnader med möjlighet till djurhållning. Välkommen till Bjällerud 630 i Kil.

Vår gård har två skiften och har en taxerad areal på 5,5 hektar fördelat på tre hektar skog och två och ett halvt åker. Uppgifter om virkesinnehav saknas.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan med ett byggår från 1909. Det har fyra rum, varav två är lämpliga sovrum. Boarean är omkring 94 kvadratmeter och tomtarean är på 1500 kvadratmeter.

På nedre plan hittar vi en hall, ett äldre kök med plats för matgrupp. Här finns diskho samt kökspanna med vattenburet system samt kyl/ frys, spis, fläkt och farstu. På nedre plan hittar vi också ett separat matrum samt ett vardagsrum med utgång till ett inglasat sommarrum. Sommarrummet har fantastisk utsikt över omgivningens ängar och åkrar.

På övre plan hittar vi en övre hall med snedtak som har utgång till balkongen. Här finns ett sovrum med heltäckningsmatta samt ett mycker romantiskt sovrum med blommiga tapeter och en platsmatta som ser ut som golvtiljor på golvet. På övre plan hittar vi också ett badrum med tvättställ, wc och dusch.

Huset har tvåglasfönster och betongplattor på tak. Det värms av kökspannan med vattenburet system. Vatten och avlopp är enskilt och den borrade brunnen har även grannen servitut på att nyttja. Avloppets tvåkammarbrunn bör besiktigas.

Gällande övriga byggnader finns på gården en vedbod med förråd och loft, en ekonomibyggnad med loge, förråd samt ladugård med två hästboxar och ett före detta mjölkrum. På gården finns dessutom en före detta tvättstuga, ett hönshus och ett växthus. Priset på den här fastigheten är 1 600 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /HUSFOTO