Vackert belägen vid Visten

publicerad 15 juni 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu ligger vackert vid sjön Visten i Kils kommun. Här finns allt man kan behöva i form av bostadshus, gäststuga, lite mark och jakträtt. Välkommen till Bonserud Nyback.

Du hittar vår gård om du från Kil kör norrut på västra sidan om Fryken. I Nilsby kör du över den vackra Nilsbybron och hamnar på sjöns östra sida. Kör vidare mot Östra Ämtervik. Nu är det inte långt kvar, Bonserud ligger på östra sidan vägen strax innan man kör in vägen mot Humletorp.

Vår lilla gård har en taxerad areal på fyra hektar som är fördelat hälften/hälften skog och åker. Det finns inga uppgifter om virkesförråd men jakträtt på älg ingår i Nilsby älgjaktsområde medan småviltsjakt sker på egen mark.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan och byggår från början av förra seklet, 1909. Det är på 56 kvadratmeter och har tre rum varav två sovrum. Fastigheten har eget vatten och avlopp i form av borrad brunn och en trekammarbrunn.

Ny el är framdraget till bostadshuset med nytt proppskåp och jordfelsbrytare. 2014 byttes bjälklaget ut till nytt och det finns fiber – slang framdraget till huset men den är inte ansluten.

På nedre plan finns en hall med plastmatta, vidare ett wcrum med tvättställ. Köket har spis, fläkt, diskho och vedspis samt en kökspanna som idag inte används. Vardagsrummet har parkettgolv och det speciella med det här rummet är att den timrade väggen är exponerad. På nedre plan finns också ett förråd.

På övre plan finns en hall med trägolv samt två sovrum med trägolv och vardera vindsgarderober.

I husets källarplan finns tvättstuga, duschrum och förråd.

Till fastigheten hör en gäststuga med hall, wc med dusch och tvättställ samt vardagsrum och sovrum. Vatten finns framdraget men är inte kopplat i källaren på huvudbyggnaden.

Till gården hör också en mindre ekonomibyggnad med förrådsutrymmen och ladugårdsdel. Är den här fastigheten något för dig? Utgångspris är 850 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /Studio 054