Utsikt från diskbänken

publicerad 18 november 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård till salu är en mindre gård med vackert och högt naturnära läge med utsikt över Fryken. Här finns ett fint bostadshus, ekonomibyggnader och gäststuga. Välkommen till Spelnäs 21 i Sunne.

Cirka sju kilometer norr om Sunne finner vi Spelnäs där veckans gård är belägen. Den ligger väster om Fryken och det är bara att ta E45 norrut från Sunne. Till Karlstad tar du dig på en timme, till Grums likaså. Vägen är något kortare till Kil medan det till Torsby tar en halvtimme.

All service finns i Sunne och det är vare sig långt till kultur, sport eller shopping i denna värmländska pärla. Vår gård består av tre hektar tomt- och åkermark men trots den blygsamma arealen ingår jakträtt i Sunne västra VVO på 4900 hektar och gäller för både älg och småvilt.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan på 98 kvadratmeter, fyra rum med ett byggår från 1909 men ombyggt 1995. Fönstren är i tvåglas och det värms av panna för olja och ved. Fiber finns indraget i byggnaden.

På nedre plan finns en hall med separat ingång till pannrum samt trappa till övre plan. Golvet är beklätt med platsmatta och på väggarna är det ljusa tapeter. Rakt fram i hallen finner vi tv-rummet som också det är inrett i ljusa färger.

Köket finner vi till vänster från hallen och det är ett Myresjökök i trä från 1995. Utsikten från diskbänken är fantastisk med hela fina Fryken i blickfånget. Köket är utrustat med spis, häll, fläkt, kyl/frys, ugn och mikro. På golvet ligger trägolv/ plastmatta och på väggarna är det bröstpanel och kakel. Innanför köket och matrummet finns ett sovrum med platsmatta på golvet och tapet på väggarna.

På övre plan finns ett allrum och innanför det en kallgarderob. På övre plan finns också ett sovrum samt det fina badrummet med kakel och klinker som är utrustat med toalett, tvättställ, badkar, tvättmaskin och torktumlare.

Tomten är fint i ordning med gräsmatta och ett antal med fruktträd. Markerna kring gården är öppna och ger plats för ljus och utsikt. Fryken är ständigt närvarande om man tittar österut.

Till gården hör en ekonomibyggnad med varmgarage, verkstad och redskapsbod. Dessutom finns det ett vedskjul och en gäststuga med el och kamin. Denna står dock utanför tomtgränsen.

Det här är gården för den mindre familjen eller kanske för det unga paret. Här finns alla möjligheter att bo bra och bekvämt. Det finns plats för både djur och mark för odling om man skulle vara intresserad. Dessutom finns naturen precis utanför husknuten. Här torde även den mest kräsne husspekulant trivas.

Priset för den här fina fastigheten är 890 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ERIK NYGREN /HUSFOTO