Unik fastighet vid Kvarndammen

publicerad 5 augusti 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård är rejält byggd i tegel och har skiffertak, den har ett par hektar mark och vatten och har nära till sjö och badplats. Välkommen till Magasinet i Sillingsfors

Sillingsfors är en liten bruks ort som man finner längs E18 mellan Värmlands Nysäter och Årjäng. En gång i tiden fanns här bland annat sågverk , kvarn och garveri men numera är det en ort man oftast pendlar från. Den ligger bra och strategiskt med pendlingsavstånd till såväl Årjäng som Arvika och även upp mot norska gränsen.

Åt andra hållet finns Säffle, Grums och Karlstad. Till Oslo och flygplatsen Gardemoen kör man på omkring två timmar.

Arealen består av 2,43 hektar i ett skifte och fördelningen är två hektar impediment och 0,43 hektar vatten.

Bostadshuset är i två plan med vind. Ett rejält bygge i tegel med skiffertak. Det har ett byggår från 1929, består av fyra rum och kök och har en boarea på 160 kvadratmeter. Biarean är på 45. Det har avlopp och vatten gemensamt med närliggande fastigheter och värms av direktverkande el, öppen spis och luftvärmepump. Fastigheten är ansluten till fiber.

På nedre plan finns en storstuga med köksavdelning med bardisk, öppen spis i skiffer och maskinell utrustning i form av spis, kyl och diskmaskin. På nedre plan finns också ett wc-rum med tvättmaskin och den stora altanen på utsidan som vetter mot Kvarndammen.

På övre plan finns en hall, tre rum, badrum och bastu, en stor balkong samt en oinredd vind- och förrådsdel. Ytskikten inomhus är lite omoderna, likaså snickerier och skåpsluckor men det gör ju bara att det finns alla möjligheter att ta ut svängarna och sätta sin egen prägel på bostaden.

Omgivningarna är fantastiska, speciellt den lilla stenbron över vattenfallet som forsar precis bakom huset. I anslutning till bostadshuset finns ett dubbelgarage och i form av andra byggnader finns det på gården en fristående tvättstuga, en lada, ett badhus, en förrådsbyggnad och en jordkällare.

Priset för den här fina fastigheten med unikt läge och omgivningar ligger på 950 000 eller högstbjudande.

Text: MARI NÄLSÉN