Två timmerstugor vid Harefjorden

publicerad 1 december 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är av en annorlunda typ men inte bara en utan hela två boningshus i form av solida timmerstugor från Malung som uppfördes 2009. Tomten är stor, på nästan två hektar, och här kan man njuta av stillheten och vågornas kluckande året om. Välkommen till Södra Ed vid Harefjorden.

Veckans fastighet hittar vi norr om Säffle intill Harefjorden och ett stenkast från intilliggande sjön Sjönsjö. Fastigheten passar både för permanentboende och som fritidsboende då varje stuga innehåller tre rum, kök och ett litet loft. Kanske kan det bli ett generationsboende?

Bostadshusen har enskilt vatten och avlopp och värms med direktverkande el. De uppfördes mellan 2006 och 2009 och båda stugorna har uteplatser som nås via storstugorna. Tomten är stor, på hela 18 700 kvadratmeter, och har stor utvecklingspotential.

Timmerstuga ett har en entré med ett obehandlat såpat trägolv som är genomgående i hela huset. På väggarna är det bröstpanel och tapet. Hallen har anslutning till hygienrum, två sovrum och storstuga.

Badrummet har WC, tvättställ och duschkabin. På väggarna är det väv och taket är vitlaserat. I badrummet finns tvättmaskin och varmvattenberedare.

Köket, eller köksdelen, är utrustad med spis, fläkt, kyl- och frysskåp samt diskmaskin. Kökssnickerierna är i ask, bänkarna i laminat och stänkskydd i form av kakel. Huset har också två sovrum med såpat trägolv samt träpanel respektive tapet på väggarna.

Storstugan är rymlig med högt i tak, här är allt genomgående i trä, både tak och väggar. En dörr leder ut till trädäcket utanför och ovanpå storstugan finns ett sovloft.

Timmerhus två har en entréhall med lackat trägolv och träpanel på väggar och tak. Hallen har anslutning till WC, tvättställ och duschkabin.

Badrummet i stuga två har toa lett, duschkabin och tvättställ. Här finns också tvättmaskin och varmvattenberedare. Resten av stugan är i stort sett likadan som timmerstuga ett.

På fastigheten finns även ett kontorshus på 30 kvadratmeter som har WC med tvättställ och ett båthus närmast strandkanten. Det finns också separata förråd med plats för bland annat trädgårdsutrustning. Det finns även ett pumphus med elanläggning.

På den här fastigheten kan man verkligen njuta av fritidsliv eller kanske ett generations – boende för två familjer. Den stora tomten ger tillfälle till en både aktiv och avslappnande härlig ostörd fritid.

Priset på den här fina fastigheten är 3 975 000 som utgångsbud.

Text: Mari Nälsén
Bild: Emelie Spjuth Svärd/Husfoto