Två fastigheter

publicerad 2 mars 2018
- Av Värmlandsbygden

Två fastigheter i en, Sundshagen och Skogsgläntan

Två fastigheter med naturskönt läge i Skillingsfors. Ett enkelt fritidshus med egen strandlinje i Hångstadviken och med jakträtt, samt en villa som är byggd 1960. Här kan man njuta av fina promenader i naturen. Välkommen till Sundshagen och Skogsgläntan.

Lugnet och läget som omger de båda fastigheterna är oslagbart naturskönt. Ett stenkast från huset finns Askesjön och väster om vid Tannsjön finns även ett fantastiskt fint rekreationsområde som erbjuder fina utflykter med exempelvis kanot. På tomten i Hångstad finns möjlighet att anlägga egen brygga. Här är det lätt att trivas.

Villan är på 83 väldisponerade kvadratmeter som erbjuder ett trivsamt boende med murad öppen spis, stora fönster med vacker utsikt ner mot sjön. Ett hemtrevligt hus i ett plan med hel källare som har goda förutsättningar att bli ett drömhem eller fritidshus i många år framöver.

På nedre plan finns en entré via farstutrappan under tak. Här finns plats för till exempel ett cafébord. Hallen är välkomnande och har plats för att hänga av sig ytterkläderna. Innanför den finns en inre hall.

Badrummet är i original från byggåret. Här är det kakel på väggar, klinkers på golvet, en ny toalettstol, handfat och platsbyggt badkar.

Köket är trevligt med köksluckor i furu. Övrig utrustning är  spis, spisfläkt och kyl/frys. Vidare finns ett mycket ljust och trevligt vardagsrum med murad öppen spis. Stort fönsterparti för bra ljusinsläpp och en fin vy ner mot sjön. Utgång till altan under tak. På golvet ligger ett parkettgolv och på väggarna är tapeterna ljust målade.

Det finns också två rum med laminatgolv, på väggarna målad tapet och garderober.

Källarvåningen har en svale med  heltäckningsmatta på golvet och tapet på väggarna. Det finns även ett rum som kan användas som sovrum, förrådsrum, matkällare, tvättstuga samt ett oinrett bergrum under den tillbyggda altanen vid entresidan. Här finns plats för ytterligare förvaring.

Fin uteplats under tak med golv av impregnerad trätrall med utgång från vardagsrummet. Här har du en vacker vy ner mot sjön.

Bostadshuset har enskilt vatten och avlopp.

Den andra fastigheten; Eda Hångstad har en total area på 21 748 kvm fördelat på fyra skiften och har egen strandlinje i Hångstadsviken. Jakträtt i Skillingmarks Norra VVO.

Här finns idag ett enkelt fritidshus med enkelt kök och allrum/sovrum. Tapet på väggar, och golvet är i trä.

Ett visst renoveringsbehov finns. Vatten/avlopp saknas. El frånkopplat.

På tomten ligger även en friggebod på ca 10 kvm.

Text: MARI NÄLSÉN. Bild: HANS HERMANSSON