Två fastigheter säljs

publicerad 18 mars 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård till salu har stora möjligheter för den som kanske söker ett generationsboende eller för den företagaren som ser möjligheter med uthyrning av byggnader. Välkommen till Säljheden i Hagfors kommun.

Mellan Hagfors och Ekshärad, längs riksväg 62 inte långt från en av Klarälövens alla meanderbågar, hittar du veckans fastighet. Här, med skog och berg i blickfånget finner du lugnet och friden.

Vår fastighet, som egentligen är två, består av ett boningshus med fyra rum och kök. Det är på 112 kvadratmeter och har en biarea på 64. I denna byggnad hittar du på nedre plan ett kök med snygga blå snickerier och som är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/sval. På nedre plan hittar du också ett vardagsrum, en kammare, en hall samt en uteveranda med groventré.

Vi tar oss vidare upp på plan två som rymmer ett sovrum med skjutdörrsgarderob, ett sovrum med två fristående garderober samt garderob i sidovind. Här finns också en hall med utgång till balkongen samt ett badrum med wc och handfat och det finns plats för badkar om man så vill.

I byggnadens källare hittar vi en tvättstuga med grovdiskbänk, arbetsbänk och disk- maskin. Här finns också ett förrådsrum, pannrum med bergvärmepump och braskamin.

På gården finns en gäststuga på 40 kvadratmeter med källare. Det värms av en jordvärmepump och i anslutning till entrén finns en inglasad veranda samt ett trädäck som går efter husets hela långsida. På gården finns ytterligare en byggnad som idag används som bageri, den är avdelad i tre rum som går att förändra, torrförråd i anslutning till entré samt ett utrymme för sopor.

Det finns också ytterligare ett bostadshus som har två rum med äldre inredning, två ekonomibyggnader, en garagebyggnad samt en lillstuga. Det finns också växthus och lekstuga. Arealen uppgår till två hektar skogsmark och 2,7 hektar åkermark, stora möjligheter för djurhållning finns.

Den här gården har stor potential oavsett om man vill skapa ett generationsboende eller använda gårdens alla byggnader i ett. Och priset är ju bra, 1 450 000 kronor, med tanke på att man får två fastigheter i en.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: EMELIE SPJUTH SVÄRD/HUSFOTO