Två bostadshus på liten gård

publicerad 19 oktober 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en fin gård med bra arrondering i Bammerud, Värmlandsnäs med en areal om cirka 120 hektar och ett virkesförråd om ungefär m3sk. Två bostadshus finns dessutom på fastigheten. Välkommen till Bammerud Mellangården och Bråten.

Vår gård hittar du ungefär mitt på Värmlandsnäs, cirka 15 kilometer ut på halvön från Säffle. Värmlandsnäs bjuder på öppna vidder, ett klimat som har zon två och kallas inte för inte för Värmlands kornbod.

Varje år anordnas en skördefest på Värmlandsnäs och under sommartid är det många turister som hittar hit, en del för att ta båten ut till Lurö.

Vår gård har en markareal på drygt 120 hektar enligt skogsbruksplanen. Marken finns i två skiften och är fördelade på skog 74,6 hektar, impediment 3,3 hektar, åker 37,4 hektar och övrigt 5,4 hektar.

Fastigheten ingår i Bammeruds/ Järneruds älgjaktsområde. Småviltsjakt på egen mark.

På fastigheten finns två bostadshus. Det första är ett ett och ett halvplanshus som byggdes 1930. Det har en boyta på 120 kvadratmeter och har timmerstomme samt är renoverat och tilläggsisolerat.

Det värms av jordvärme och har enskilt vatten och avlopp, borrad brunn och trekammarbrunn. Nedre plan har tre rum och kök samt tvättstuga och hall samt altan. På övre plan finns två sovrum och hall.

Det andra bostadshuset är också i ett och ett halvt plan och har en boyta på 120 kvad ratmeter. Det har samma värmesystem och vatten och avlopp som det första.

Det huset består av en nyare del bestående av två rum och kök samt badrum och tvättstuga på totalt cirka 40 kvadratmeter. Den äldre delen är på 80 kvadratmeter och består av tre rum och grovkök samt att det också finns en altan.

I dagsläget är bostadshusen uthyrda och inbringar 8600 kronor per månad.

På fastigheten finns också några övriga byggnader i form av ett äldre bostadshus i sämre skick, en garagebyggnad med plats för två bilar och hobbyrum samt en äldre magasinsbyggnad i sämre skick.

Det här är fastigheten för dig som behöver flera bostadshus eller dig som vill investera för framtiden i skog och fastigheter. Priste för den här fina gården är 7 500 000 kronor eller högstbjudande.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/ STUDIO 054


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram