Toppläge i Årjäng

publicerad 8 juni 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu ligger i ett av Årjängs populäraste områden. Fastigheten har strandlinje, bostadshus, gäststuga vid sjön, ytterligare gästhus samt 4,6 ha mark. Välkommen till Strand, Torpa, i Årjängs kommun.

Det här stället är unikt och måste ses, udde ut i vattnet och magnifik utsikt, det är vad mäklaren målande berättar om i objektsbeskrivningen.

Det stämmer säkert eftersom du hittar vår gård söder om Årjäng vid sjön Västra Silen. Sjön är ett välkänt sportfiskevatten och en av de största sjöarna i Dalslands Kanals sjösystem. Den är belägen mellan sjöarna Lelång och Östra Silen i nordvästra Dalsland och sydöstra Värmland. Sjön har ett bra bestånd av främst abborre och gädda. Chansen att få lax och öring är också god.

Vår gårds bostadshus är en och en halvplans villa med byggår 1909. Det har mycket gammal stil och charm. Vatten och avlopp är enskilt och det värms med direktverkande el, kakelugn och vedspis.

På nedre plan kommer man in i en hall via trappan och farstukvisten. Till höger ligger ett charmigt kök med spis och vedspis. Här är det bröstpanel i trä på väggarna.

Till vänster från hallen ligger vardagsrummet. Det har maximalt ljusinsläpp med fönster åt tre håll. Här är också en kakelugn placerad. Innanför vardagsrummet finns en liten hall med trappa till övervåningen. Under trappan finns ett litet utrymme där kylen och varmvattenberedaren är placerad.

På övre plan finns en hall, sovrum med två vindsgarderober, ett sovrum med en kakelugn( dock ej i bruk). På övre plan finns dessutom ett badrum med duschplats, wc och tvättställ.

På gården finns flera byggnader, ett annex som är uppdelat så ena delen utgör gäststuga och andra delen fungerar som lite fixarverkstad/hobbyrum. Det finns också en vedbod, ett utedass och nere vid sjön ligger gäststugan med en altan mot vattnet i den finns allrum, trinettkök, kamin och ett sovrum.

Priset på den här fina fastigheten med det otroliga läget är 2 495 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR