Strandtomt vid Klarälven

publicerad 23 mars 2018
- Av Värmlandsbygden

Ennarbolsmon, Stöllet, Torsby

Veckans gård till salu är liten men naggande god om man säger så. Här finns ett mindre bostadshus på en stor tomt på östra sidan Klarälven söder om Stöllet.

Stöllet är en tätort i norra Torsby kommun. Här korsas Klarälvdalen och riksväg 62 av E45 och E16 mellan Torsby och Malung. Här finns en grundskola (F – 9), Stölletskolan, samt en förskola.

Intill de två långa skolbyggnaderna ligger Stöllets gymnastiksal och en folkhögskola. Stöllets fritidsgård ligger cirka 300 meter från skolan i ett eget hus. Det finns även en livsmedelsaffär och bensinstation.

I bygden är turismen stor, Klarälvens meandrande bågar lockar många besökare. I Stöllet kan man starta sin resa på Klarälven med en flotte. På National Geographic Travellers lista ”50 tours of a lifetime” finns färden längs Klarälven på en egenbyggd timmerflotte med. Mellan 4 000 och 5 000 turister kommer varje år för att bygga egna flottar och färdas på dem på Klarälven.

Vår gård ligger som sagt en bit söder om tätorten Stöllet, en dryg mil. Gården ligger invid väg 62 och har strandtomt till älven. Tomten är cirka en hektar stor och marken ligger samlad i ett skifte.

Bostadshuset är från 1914 och i behov av uppfräschning med bland annat nya ytskikt.

Det är i ett och ett halvt plan har två rum varav ett sovrum. Bostadshuset målades för två år sedan och tilläggsisolerades för 25 år sedan. Det värms med luftvärmepump IVT, samt direktverkande el och vedspis. Vatten tas från djupborrad källa och avloppet är enskilt.

I bostadshusets nedre plan ligger hallen med plastmatta där värmepumpen finns placerad. Vidare ett kök med spis, en halvhög kyl, en vedspis och spiskåpa. Badrummet har plastmatta och är utrustat med toalett, dusch, tvättställ och tvättmaskin.

På nedre plan finns dessutom ett vardagsrum.

På övervåningen finns ett allrum med fint trätak och trägolv samt ett sovrum med trägolv. Huset har också en veranda i österläge.

Gällande övriga byggnader finns en ekonomibyggnad på 84 kvadratmeter i normalt skick, vidare en lekstuga samt ett litet timrat källarhus. Det finns även en carport med plats för en bil.

Det här är gården för dig som vill bo billigt och kanske inte bryr dig om ifall din boendemiljö är i toppskick. Det kan också vara idealiskt för den som vill sätta sin egen prägel och med tanke på fastighetens billiga prislapp finns säkert utrymme för en renovering.

Hur som helst så har den här fina fastigheten ett utgångspris på 325 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN Bild: SKOGSMÄKLARNA


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram