Strandtomt i Lelång

publicerad 27 oktober 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård hittar du sydväst om Årjäng precis vid sjön Lelångs strandlinje. Mycket av det bästa i den här fastigheten härrör till just närheten till sjön, både när det gäller sjöutsikten och att man har bad och båtplats i anslutning till bostaden på den egna marken. Kan det bli bättre?

Bostadshuset är i bra skick, är i ett och ett halvt plan och har sju rum och kök. Boarean är 150 kvadratmeter och biarean 30. Byggåret uppges vara 1900. Huset värms med direktverkande el och ved och vatten och avlopp är enskilt. Brunnen är borrad på 70 meter och avloppet med infiltration är från 2004.

Sedan 2002 har det genomförts löpande renoveringar med nya fönster, golv, kök, badrum, toalett och tak med mera. Fiber finns indraget i huset.

Egen brygga i anslutning till bad och båtplats på egen mark. Väg finns. Allt på egen mark! På fastigheten finns bostadshus i bra skick men i äldre stil, relaxhus, gästhus, garagebyggnader och stor maskinhall. Alla byggnader är renoverade eller nybyggda efter 2002.

På bostadshusets nedre plan finns köksveranda, hall med värmegolv samt vardagsrum med kakelugn, renoverad och godkänd för eldning. Vidare ett matrum, ett kök med vedspis och öppen spis, i köket finns också kyl/frys, diskmaskin, sidebysidekylskåp med isvatten och isbitar, spishäll, ugn och micro. På nedre plan finns också ett gästrum med garderober, ett WC-rum med toalett och tvättställ samt tvättstuga med tvättmaskin.

På övervåningen finns hall, två sovrum/gästrum, ett allrum med braskamin samt ett sovrum och klädkammare. Badrum med golvvärme, kakel och klinker. I det finns dusch, badkar toalett och tvättställ.

Gällande övriga byggnader på fastigheten finns en friggebod/ gästhus med jordkällare på cirka 15 kvadratmeter som är utrustat med eluppvärmt jacuzzibad. På fastigheten finns en maskinhall i bra skick, ett annex och ett bilgarage.

Gården har en areal på 6,3 hektar och jakt kan ske i VVO efter överenskommelse. Priset på fastigheten är 3 390 000 kronor eller högstbjudande.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: FOTOETCETERA


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram