Skogsbruk och möjlighet till båtplats

publicerad 3 november 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en fantastiskt fin jordbruksfastighet på 30 hektar. På gården finns en huvudbyggnad, två ekonomibyggnader och en större carport för stora fordon och maskiner. Välkommen till Hjälmarsnäsvägen 40 i Kristinehamn.

Till Hjälmarsnäs hittar du genom att ta E18 från Karlstad eller Örebro ch svänga av norr om Kristinehamn vid Gustavsvik ut på halvön väster om Kristinehamn. Här ligger fastigheten bara en kilometer från Vänern och en köpare har möjlighet till båtplats.

Huvudbyggnaden byggdes 1979 och har en boarea på 200 kvadratmeter fördelat på sex rum samt en biarea på 68 kvadratmeter. Det har enskilt vatten och avlopp i form av egen djupborrad brunn och trekammarbrunn. Det värms med jordvärme.

På entreplan hittar vi en hall med laminatgolv samt rymlig garderob med skjutdörrar. Ett badrum från 2011 med klinker och kakel som är utritat med bubbelbad, wc och tvättställ. På nedre plan finns två sovrum med gott om förvaringsutrymmen.

Vardagsrummet har parkettgolv och utgång till den inglasade altan som byggdes 2015. Köket är från 2007 och utrustat med kamin, kyl/frys, spis samt en fläkt. På nedre plan finns dessutom en tvättstuga med klinker och golvvärme utrustat med tvättmaskin, torktumlare och tvättställ samt ett duschrum med kakel och klinker samt bastu och ett förråd med laminatgolv.

På övre plan finns ett allrum med utgång till balkong, två sovrum och ett wc.

De två ekonomibyggnaderna har olika funktion. I den ena finns indraget vatten, tre hästboxar och en sadelkammare samt plats för lösdrift, foder och maskiner. Den andra ekonomibyggnaden som har fem mindre portar används idag som förråd/ lager. På gården finns också en större carport med högt i tak och plats för stora fordon och maskiner.

Till gården hör drygt 33,9 hektar mark fördelat på 24,7 hektar produktiv skogsmark, inäga/ åker 6,3 hektar, myrmark /impediment 1,7 hektar, linje – avdrag 0,2 och övrigt 1,0 hektar. Skogsmarken är talldominerad och har ett virkesförråd på 1560 skogskubik. Boniteten är beräknad till 4,9 skogskubik per hektar och år. Allt enligt skogsbruksplan upprättad år 2015.

Priset på den här fina fastigheten är 4 200 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ERIK NYGREN /HUSFOTO