Sjöutsikt åt tre håll

publicerad 12 maj 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en fastighet om cirka två hektar med ett bostadshus som ligger högt och fint och med sjöutsikt åt tre håll. Välkommen till Östra Boda, Nybråten i Töcksfors.

Töcksfors ligger i Årjängs kommun, fem kilometer från norska gränsen, drygt nio mil från Oslo och tolv mil från Karlstad. Orten präglas av gränshandeln och här finns bland annat ett stort shoppingcenter.

Från Töcksfors kommer en rad kända personer såsom Oskar Andersson som är den elektriska adventsljusstakens uppfinnare. Lars-Erik Nygårds, världsfotograf som bland annat tog de sista bilderna av Marylin Monroe 1962 och hans son Per Nygårds, ishockespelare i Djurgårdens IF.

Ishockeysläkterna Steen och Labraaten som fostrat storspelare som Malte Steen, Thomas Steen och Alexander Steen samt Leif Labraaten, Ulf Labraaten samt Dan Labraaten kommer härifrån. Dessutom kommer Per Thöresson ambassadör och biträdande chef vid svenska FN-representationen i New York härifrån samt riksdagsledamöterna Niklas Biesért, Elof Bie sért, Kjell Ericsson och Runar Patriksson.

Men tillbaka till veckans gård vars största tillgång torde vara det fantastiska läget vid sjön Foxen där bostadshuset har sjöutsikt åt tre håll. På bara minuters väg tar man sig till badstränder och man har också möjlighet att anlägga egen brygga vid sjön Foxen som är en del av Dalslands kanal.

Bostadshuset är i ett plan, byggt 1994 och har öppen planlösning. På utsidan finns en stor verandra med både inglasad och öppen del med kvällssol. Det har enskilt vatten och avlopp.

Man kommer först in i hallen som ligger i vinkel. På golvet ligger laminatgolv och det finns garderober för förvaring. Till vänster ligger ett stort badrum med tvättställ, WC och dusch. Väggarna har kakel och det ligger plastmatta på golvet.

Här finns också ett sovrum som också kan användas som kontor. Vardagsrummet har öppen spis med insats. På golvet ligger laminatgolv och här finns utgång till den inglasade altanen.

Köket är trivsamt och rymligt, här finns vedspis med spiskåpa samt spis, diskmaskin, kyl och frys. Utgång till altan. Det finns också ett stort sovrum samt en groventré med tvättmaskin, torkskåp, tvättho och varmvattenberedare samt centraldammsugare.

På gården finns en gäststuga med trevlig veranda. I stugan finns sovrum, pentry och badrum med WC, dusch och tvättställ. På gården finns också en rymlig vävstuga/ hobbyrum som kan inredas som ytterligare gästrum om det önskas. Ett förråd samt vidbyggd carport finns också på gården samt en välutrustad verkstad samt en dubbel carport.

Vad kan då den här fina fastigheten kosta? Utgångspris är 2 300 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: Fastighetsbyrån