Semesterkänsla året runt

publicerad 12 januari 2018
- Av Bo Bäckman

Den här fastigheten med sjötomt vid Harefjordens strandkant är ett boende där du kan njuta av bad, fiske- och båtturer eller bara sitta på soldäck och insupa den vackra naturen. Välkommen till Återslöp Sundströmmen i Säffle kommun.

Veckans gård till salu är egentligen ingen gård, men får ändå kvala in på den här platsen på grund av dess unikum. Återslöp hittar du strax norr om Säffle centrum där byälven breder ut sig i Harefjorden innan den på sin väg mot Vänern blir en älv igen när den når centrumkärnan. Veckans gård ligger precis bredvid fjorden.

En bekväm enplansvilla med trevlig planlösning fokuserad på att göra det mesta av den lantliga omgivningen bland annat genom stora fönsterpartier mot sjön. Platsen, tomten och villan är omsorgsfullt valda och sedan vårdade. Här kan man njuta naturens alla årstider med förändringarna som följer.

Här kan man fiska både sommar som vinter. Åka båtturer utefter Vikingaleden som tar dig från Säffle till Arvika, via Nysäter.

Vår villa är i ett plan och har tre rum och kök fördelat på 115 kvadratmeter. Tomten är en sjötomt med klippor och skogen inpå knuten. På gården finns ett garage med två portar samt ett förråd med gäststuga. Nere vid sjökanten finns ett rejält soldäck med badbrygga. Vatten och avlopp är enskilt och bostaden värms med direktverkande el och luftvärmepump installerad 2008.

Entrén tar oss rakt in till en öppen möblerbar hall. Här möter man sällskaps-/ vardagsrummet på ett gemytligt sätt med öppen planlösning mot kök och modernt inslag med vedvägg mot kök. Hallen har vitmålad träpanel, tapet och träpanel på väggar samt träpanel i taket.

Mörka träbetsade takbjälkar ger fin karaktär till rummet. I anslutning ligger de två sovrummen.

Trivsamt kök med köksinredning i björk och golvet är av trä. Mörkbetsade träbalkar ger extra karaktär. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, kyl och frysskåp (2016).

Badrummet har grått klinkergolv med nymålad vit träpanel på väggar och tak. Här finns ny duschkabin IFÖ, ny inredning såsom tvättställ, väggskåp, spegelskåp, armatur, taklampa samt tvättmaskin och torktumlare. Tryckkärl till vatten och varmvattenberedare finns också placerad i badrummet.

Fräscht och trivsamt sovrum, renoverat 2017 med tapet på väggar, vitmålad träpanel i tak och trägolv. Här vaknar man upp till mycket fin sjöutsikt. Lucka till vindsloft finns i taket. Sovrum två används idag som en walkincloset, träpanel på väggar, träpanel i tak och trägolv. Lämpligt som gästrum eller ytterligare ett sovrum.

Från entréhallen tar vi oss in till det öppna och rymliga sällskapsrummet/ vardagsrummet där den härliga utsikten kan avnjutas via stora fönsterpartier. Rummet har plats för flera sittgrupper och plats för matbord. Ett underbart rum som ger tillfälle att verkligen njuta av naturen, sjöutsikten med inslag av båt- bad- och fiskeliv. Vitmålad träpanel på väggar och i tak och dörrar ut till altan från två håll.

Det här är fastigheten för den lilla familjen som vill njuta av semesterkänsla året om i sitt eget hus. Priset då? 2 495 000 kronor som utgångsbud.

Text: Mari Nälsén
Bild: Emelie Spjuth Svärdh/Husfoto