Sekelskiftesvilla med restaurang, gårdsbutik m m

publicerad 28 maj 2015
- Av Bo Bäckman

22_GTS[1]

toRsby (vb)

Norr om Branäs men söder om Sysslebäck längs väg 62 hittar du den här pärlan bara ett stenkast från Klarälven. Idag drivs gården som en verksamhet med en väletablerad restaurang med inriktning på vilt och närproducerat, gårdsbutik, viltslakteri, mindre charkuteriverksamhet samt boende/konferens. Omsättningen går uppåt och det finns utvecklingsmöjligheter. Är du alltså intresserad av att driva verksamhet i Sysslebäck är det här definitivt intressant för dig.

Fastigheten har en areal på tre hektar åker. Men till rörelsen hör också en vacker skogsfastighet vid Tåsjön. Den är på 669 hektar inklusive vatten varav 310 hektar produktiv skogsmark. På marken finns ett vilthägn med kronhjort och mufflon. Flera båtplatser finns och egen jakt med tillhörighet till ett älgskötselområde.

Virkesförrådet enligt skogsbruksplan ligger på 18 192 skogskubik. Skogen är talldominerad och har en bonitet på 3,4 skogskubik per hektar och år.

Villan är i ett och ett halvt plan med byggår 1909. Den har sex sovrum och en boarea på 142 kvadratmeter. Den har totalrenoverats de senaste åren. På nedre plan finns en hall med klinkers och golvvärme, vidare kommer man till en relaxavdelning med toalett, tvättställ, bastu och badtunna. Köket är stort och rymligt och är utrustat med spis, kyl i fullhöjd med ismaskin och vatten, diskmaskin, mikrougn, vedspis och spiskåpa med självdrag.

På nedre plan finns också kammare, linneförråd, sal med kakelugn samt ett herrum och ytterligare en hall med glasveranda och trappa upp till våning två. På övre plan hittar man en hall samt sex sovrum i olika storlekar samt ett badrum med två duschar, toalett samt en extra varmvattenberedare. Huset värms med direktverkande el samt kamin och luftvärmepump.

Gällande övriga byggnader finns det en del. Ett förråd, jordkällare med klinker på golvet samt avlopp till en stenkummel med el. Vidare en smedja i timmer med plåttak med eldstad för värme och grillning. Det finns också en ekonomibyggnad inredd med kontor, loge och stall samt med uteplats, inglasat i österläge.

Restaurangen är i ett plan och på 270 kvadratmeter. Serveringen har klinkers, putsade väggar och treglasfönster. Har plats för 40 till 50 gäster. Den har uteservering med egen köksavdelning samt wc, entré, slaktavdelning samt välutrustat kök.

Det finns kylrum, frys och fläktsystem samt en gårdsbutik i anslutning. Det finns mycket på Nedergården och man kan absolut både bo och driva verksamhet här.

Priset på hela fastigheten är 2 900 000 kronor och vill du köpa till skogsskiftet vid Tåsjön kostar det 7 600 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: SKOGSMÄKLARNA