Naturskönt

publicerad 30 juni 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu ligger naturskönt mellan Årjäng och Töcksfors. Här finns ett välskött tvåplanshus med bland annat gäststuga och ekonomibyggnad. Välkommen till Bäckevarv, Sand i Årjängs kommun.

Veckans fastighet hittar vi i västra Värmland mellan Årjäng och Töcksfors i Bäckevarv där man har ungefär en mil åt vardera hållet till de båda orterna. Gården finns en bit in på östra sidan om E18 vid Bråtetjärnet som den också har utsikt mot.

Bostadshuset är i två plan med källardel och har byggnadsår 1828. Det är välskött och har tre rum varav två sovrum. Boarea är på 125 kvadratmeter. Fönstren är i tvåglas, vatten och avlopp är enskilt och det värms med vattenburen vedpanna.

På nedre plan finns en entrehall med bröstpanel, parkett på golvet och klinkers direkt innanför dörren. Badrummet/ tvättstugan är helkaklat och utrustat med wc, tvättställ, dusch, tvättmaskin och arbetsbänk med över- och underskåp. Badrummet har golvvärme.

Köket är lantligt och ljust och utrustat med spis kyl/frys, diskmaskin, vedspis och spis – kåpa. I anslutning finns ett pannrum/groventré med separat utgång. På nedre plan finns också ett litet tv-rum/ entrehall mot framsidan av huset.

Övre plan inrymmer en stor rymlig och möblerbar trapphall med gott om garderober. Vidare finns en isolerad och inglasad balkong, två sovrum samt två sovrum och wc med tvättställ. Bostadshusets källare inrymmer förrådsrum och matförråd.

Gården har en areal på åtta hektar fördelat på skog ett hektar och sju hektar åker. Jakträtt ingår i älgjaktslag med gemensam småviltsjakt.

Gällande övriga byggnader finns en ekonomibyggnad med stall, tre boxar samt loge, lada, dubbelgarage och vedskjul. På gården finns även ett härbre med loft samt en gäststuga byggd 1997 med ett rum, träpanel på väggar och i tak samt med el.

Gården ingår i vägsamfällighet som kostar cirka 800 kronor per år. Det här är en riktigt fin liten gård som passar familjen som vill kunna flytta in och bo direkt. Har man hästar så finns allt redan färdigt med både boxar och hagar.

Pendlingsavstånd till städer i både Västra Värmland och Östra Norge och till Gardemoen. Priset för den här lilla fina fastigheten är 2 500 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN