Naturskönt belägen

publicerad 6 juli 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans värmländska gård till salu är en 24 hektar stor gård med en trivsam villa och en uthusbyggnad i mycket gott skick. Ett supertillfälle för dig som vill bo på landet men ändå nära stadskärnan. Välkommen till Sunsa Lönngården i Säffle.

Bara några kilometer utanför stadskärnan finner du den här fantastiska fastigheten. Den är en fin kombination för den som vill bo avskilt på landet men som ända kan ta sig in till stan på några minuter. Lönngården ligger i stort sett rakt norr ut, ett stenkast från väg 175 som går från Säffle mot Arvika.

Mangårdsvygganden är en trivsam villa i ett och ett halvt plan med gott om plats. Den har sex rum och har en boarea på 195 kvadratmeter. Det har ett byggnadsår från 1858 men är ombyggt 1986. Vatten och avlopp är enskilt, fönstren är i treglas och fiber finns indraget.

På nedre plan finns en entréhall med trägolv i björk, väv på väggar och vitlaserat trätak. Här finns ett kapprum, en trappa som leder upp till övre plan och skrubb under trappa. Genom glasdörrar tar vi oss vidare in till vardagsrum.Det har björkgolv, ljusa tapeter på väggar och vitlaserat trätak och är mycket trivsamt och rymligt.Matsalen har också björkgolv, tapet på väggar och vitlaserat trätak. Ett rum som via fönster känns ljust och fräscht.

WC/gästtoalett på nedre plan har plastmatta på golv och tapet på väggar. Inredningen består av WC och tvättställ. Vidare finns ett allrum/genomgångsrum med furugolv, tapet på väggar, anslutning till kök och entréhall och ett gästrum med trägolv, garderobslänga och tapet på väggar.

Köket från Kvänum är i ljust trä. Trägolv och vitt tak samt kakel över laminatbänkar. Den maskinella utrustning består av spis med ugn, spisfläkt, kyl och liten diskmaskin. I köket finns även en vedspis.

Tvättstugan har plastmatta på golv och väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt bra skåpinredning och tvättho samt separat skafferi. På nedre plan finns även ett klädvårds-/syrum samt groventre med hall.

På övre plan finns en hall/TVrum med furugolv, skifferplattor och vitmålat tegelvägg i anslutning till trivsamt placerad braskamin. Tapet på väggar och trätak. Här finns också dörren ut till balkongen. Övre plan innehåller också badrum, bastu, wc, sovrum och arbetsrum.

Gårdens markareal uppgår till 24,1 hektar fördelat på skog 11 hektar, nio hektar åker samt övrig mark och impediment resten. En del av åkermarken är utarrenderat för närvarande. Fastigheten består av fyra skiften.

Gällande övriga byggnader finns på gården ett magasin samt en uthusbyggnad i mycket gott skick som passar utmärkt för verkstad, hobbyateljé eller djurhållning. Den här fina fastigheten har ett utgångspris på 3 575 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HUSFOTO