Närhet till sjön

publicerad 21 juli 2016
- Av Bo Bäckman

Sid_33_GTS_Karr

Veckans värmländska gård till salu är en välrenoverad och vackert belägen gård med närhet till sjön Grängen. Här finns bostadshus, gästlägenhet, traktorgarage och garage/ateljé. Välkommen till gården Kärr i Västansjö, Solberg, Hagfors

Vår gård hittar du nordväst om Hagfors vid sjön Grängen där man har ett gott fiske av Abborre, gädda, gös, vitfisk och lake. Till gården hör drygt sex hektar mark fördelat på 2,1 hektar skog, impedimet 0,5 hektar, 3,1 hektar åker och övrigt 0,4 hektar i två skiften. Virkesförrådet består av 524 skogskubik.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan med ett byggnadsår från 1898. Det har sex rum och en boarea på 201 kvadratmeter. 1999 och framåt totalrenoverades huset och fick nytt avlopp, tilläggsisolerades och fick nytt tak och ny djupborrad brunn.

På nedre plan finns en hall. Vidare finns ett WCrum med kakel, toalett, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare. TV-rummet har nytt trägolv och här finns en fin täljstenskamin. Köket har också trägolv och är utrustat med spishäll, vedspis och spiskåpa. Framför vedspisen ligger stenplattor. Det finns även en separat matsal med fattigmanskakelugn. Även i allrummet har man öppen spis och det ligger skiffer framför och med höga lister. På nedre plan finns dessutom hall och kontor.

På övre plan finns en möblerbar hall samt ett gästrum , ett sovrum med kamin samt ett badrum. Huset värms med direktverkade el, kamin, vedspis och öppen spis, vatten och avlopp är enskilt.

På gården finns det en ekonomibyggnad som innehåller traktorgarage och förråd. Men också en gästlägenhet. Den har ett byggår från 2009. Boarean är på 68 kvadratmeter. Köket är utrustat med ekparkett, tapet på väggarna och målad pärlspont i taket. Det är utrustat med spishäll och kombinerad kyl och frys. Även sovrummet är utrustat med ekparkett och även allrummet och hallen. Badrummet har plastmatta på golvet och är utrustat med tvättställ. Lägenheten har dessutom ett soldäck som vetter mot skogen.

Gällande övriga byggnader finns ett förråd och vedbod samt ett helt nytt dubbelgarage som idag används som ateljé och verkstad.

Det här är fastigheten för dig som vill ha gott om plats i stort välrenoverat bostadshus och välhållna uthus. På landet men inte ha för långt till service som finns i såväl Ekshärad som Torsby och Hagfors. Priset för den här fina fastigheten är 2 300 000 kronor eller högstbjudande.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: SKOGSMÄKLARNA