Milsvid utsikt över berg och dal

publicerad 4 november 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans gård till salu ligger på västsidan om Klarälven i Kärrbackstrand. Här njuter man av naturen och den milsvida utsikten över berg och dal. Välkommen till Filipsstugan i Sysslebäck.

Vår gård hittar vi längs väg 62 norr om Sysslebäck men söder om Höljes. Här finns en stor rymlig mangårdsbyggnad med sju rum och stort lantkök. Fastigheten säljs dessutom med alla möbler och inventarier med undantag för personliga ägodelar.

Bostadshuset inrymmer som sagt hela sju rum och stort lantkök. I övre plan finns ytterligare ett kök, så bostaden kan disponeras av exempelvis två familjer. Möjligheten finns annars att göra om köket i övre plan till ytterligare ett rum.

Bostadshuset är byggt 1932 och har en boarea på 106 kvad ratmeter. Till fastigheten hör 18 hektar mark med ett virkesförråd om 1074 skogskubik. Jakträtt ingår inom Kärrbackstrand VVO.

Just naturen är spektakulär i de här trakterna. Här kan man njuta av den på Finnskogen och den milsvida utsikten över berg och dal. Fastigheten präglas dessutom av det enskilda och naturnära läget med utsikten över Klarälvdalen.

Nedre plan i bostadshuset inrymmer en entréhall och vidare ett rymligt kök som är utrustat med spis, äldre spisfläkt, äldre kyl, diskmaskin, skafferi samt vedspis med murad spiskupa. Bänk- och skåpinredning har ljusgula målade luckor och laminatbänkskivor.

Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och gammaldags gå-in-i-skafferi och sovrum ett med fönster i två väderstreck. Sovrum två är utrustat med vapenskåp och klädkam mare.

På nedre plan finns ett duschrum med wc, handfat, duschhörna och varmvattenberedare. Här är dessutom förberett för tvättmaskin. På övre plan finns en hall med utgång till en rymlig balkong med utsikt över berg och dal. Här finns dessutom tre garderober. Här finns också ett duschrum med wc, handfat, duschkabin och badrumsfläkt.

Det finns ett kök på övre plan med platsbyggd bänkoch skåpinredning med släta målade luckor och rostfri ho. Sovrum tre ligger på övre plan innanför köket och har snedtak. Det har även sovrum fyra som ligger intill. På övre plan finns också ett allrum.

Till fastigheten hör flera uthusbyggnader och priset för den här fina fastigheten med mycket fint läge är 695 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: TINA BREDSBERG/ HUSFOTO