Med strandlinje i Bysjön

publicerad 10 februari 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu har en fin gårds – bild med bostadshus och trevlig tomt samt ekonomibyggnader där alla är i bra skick. Fastigheten passar ypperligt som hästgård eller om man bara vill ha ett trevligt sjönära boende med stora förvaringsutrymmen. Välkommen till Byn Där Nere i Årjängs kommun.

Veckans gård har en areal på 6,7 hektar. Fastighetsreglering pågår och efter avslutad förrättning är arealen ungefär detta och benämns som trädgårdsmark.

Bostadshuset är trivsamt och välskött. Det har ett byggår från 1947 och är en en och en halvplansvilla med källare. Vatten och avlopp är enskilt och det värms med jordvärme.

Man kommer in i husets groventre på nedre plan. Här finns ett tolettrum med WC och tvättställ. Nästa rum är köket som är mycket trivsamt sådant med bröstpanel, träluckor och fönster i olika väderstreck. Det är utrustat med kyl och frys, diskmaskin och spis och det finns gott om plats för en matgrupp.

På nedre plan finns också en kammare, ett vardagsrum samt huvudentren där man kommer in i hallen via en veranda. Här finns en garderob samt trappan upp till våning två. Det finns dessutom ytterligare ett toalettrum på nedre plan där det förutom WC och handfat finns en dusch.

På övre plan finns en övre hall med utgång till balkong. Här finns dessutom två sovrum varav ett är utrustat med både en garderob och en vindsgarderob. Ett badrum med ingång från det ena sovrummet är utrustat med duschkabin, WC och tvättställ. Huset har ju också en källare där det finns pannrum med jordvärmepumpen, tvättstuga och utgång.

Gården har en hel del övriga byggnader. Närmast bostadshuset finns ett hundhus med rastgård, sedan har vi ett dubbelgarage med trägolv och mellan huset och ladugården finns ett gammalt litet hus som man kan renovera och använda som till exempel gäststuga.

Stor ladugård med stall med fyra boxplatser, kostall, stor lada, mjölkkammare, diverse förråd samt grishus, ett traktorgarage med ett vidbyggt öppet traktorgarage. Dessutom finns en fin potatiskällare och sädestork samt ett gammalt härbre.

Den här gårdens absolut största tillgång är läget. Det ligger helt fantastiskt invid Bysjön. Markerna är öppna med åker och äng och det är bara så fantatiskt vackert.

Trädgården är i ordning, inte med massor av växter men med stora gräsytor och några odlingsbänkar samt större träd för skugga. Priset då, var kan det hamna? Utgångspris för den här fina gården är 1 800 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR