Med skogen som granne

publicerad 18 december 2015
- Av Bo Bäckman

gts1812

Veckans värmländska gård till salu är en mindre gård som har skogen som granne och en porlande bäck rinnande genom fastighetens tre hektar mark. Välkommen till Södra Såneby 321 i Rottneros, Sunne.

Omkring fem kilometer söder om Sunne tätort ligger Rottneros. Här finns ett massabruk, en välkänd park (Rottneros park), en stor fin golfbana och en lada där det sommartid spelas upp fantastiska berättelser av Västanå teater.

Arealen är cirka tre hektar varav 2,4 är produktiv skogsmark med ett virkesförråd på omkring 659 skogskubik. Medelboniteten är cirka 8,5 per hektar och år och skogmarken är grandominerad med 84 procent gran och 16 procent löv. Jakträtt i Västansjö viltvårdsområde om ca 3 800 hektar ingår.

Bostadshuset har fyra rum och kök och altan under tak i söderläge. Övriga byggnader är i form av en uthusbyggnad med stall, ladugård, magasin/ vedbod och vagnslider.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan och byggdes 1909. Det är utbyggt i två omgånger, 1973 och under 1980-talet. Det har eget vatten och avlopp, tvåglasfönster och värms av en vedeldad kökspanna med 500 liters ackumulatortank med elpatron.

Men nu tar vi oss en titt på insidan av huset. Man kommer in i en rymlig entréhall med plastmatta på golvet och med flera garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. Vidare kommer man in i köket som har plastmatta på golvet här finns plats för matbord invid köksfönstret som vetter mot öster.

Under den fina kupan finns en vattenmantlad kökspanna. En separat arbetsdel ger bra arbetsytor och köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys. Innanför köket finns kökskammaren med parkettgolv och det är i det rummet ackumulatortanken är placerad.

Vi kommer vidare in i vardagsrummet som har plastmatta på golvet. Sedan tar vi oss vidare till toalettrummet utrustat med toalett och tvättställ. På nedre plan finns även en tvättstuga med tvättmaskin, tvättbänk och dusch.

På övre plan hittar vi en hall med trägolv, två sovrum med trägolv och två vindsgarderober som ger bra förvaringsmöjligheter. På övre plan finns också ett oinrett sovrum som bara kan nås via ingång utifrån.

Den här fina fastigheten passar dig som vill bo billigt men bra, avskilt men ändå nära till kommunikationer och shopping inne i vackra Sunne. Priset ligger på fina 625 000 kronor och huset går att flytta in och bo i på en gång.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN/ HUSFOTO