Med möjlighet till djurhållning

publicerad 28 maj 2015
- Av Bo Bäckman

GTS150522

Veckans värmländska gård till salu ligger drygt tre mil från Karlstad, har gräns i en sjö och ett välhållet bostadshus. Välkommen till Stormyrs-
bråten, Östra Glänne i Kil.

Östra Glänne hittar du Norr om Kils tätort. Om man från Fagerås kör E45 norrut kommer man ganska snart fram till de båda Glänne. Östra Glänne som ligger öster om sjön Aplungen och Västra Glänne som alltså ligger väster om sjön.

Vår gård har en areal på åtta hektar varav åker sju hektar och övrigt ett hektar fördelat på två skiften. Marken har gräns i Pråmsjön och jakt rätt i Bibbens JVO. Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan och har byggåret 1909. Boarean är på 180 kvadratmeter fördelat på sex rum.

På nedre plan hittar vi en hall med klinkergolv och tvättmaskin, torktumlare och tvättställ. Här finns också ett toalettrum med kakel och dusch samt ett kök med parkettgolv, golvvärme, två diskhoar, diskmaskin bland mycket annat. Alla dessa rum hör till utbyggnaden från 2005.

Vi hittar på nedre plan också ett skafferi där frysen finns, ett genomgångsrum med parkettgolv och värmekista och utgång till trädgård, ett sovrum med parkettgolv, elgolvvärme och klädkammare ett helkaklat badrum med dusch, bubbelbad, wc och tvättställ. Vidare ett vardagsrum med trägolv och kakelugn, en hall med parkettgolv samt ett sommarrum med trägolv och infravärme.

På övre plan finns en möblerbar hall med trägolv, ett sovrum med trägolv, ett förråd med centraldamsugar – anordning, ett helkaklat badrum med wc, dusch och tvättställ samt ett sovrum med parkettgolv och klädkammare och ett arbetsrum.

Huset har en egen borrad brunn och värms med direktverkande el och vedspis. Gällande övriga byggnader finns en ekonomibyggnad med plåt- och eternittak innehållande stall med två boxar, förråd med vatten indraget, sadelkammare/förråd. Gödselplatta under tak, samt förråd/redskapsbod, loge, garage och vedbod.

Det finns även en lekstuga, en fiskebod vid sjön, en inredd barack och tidigare butik. I trädgården står en ved – eldad badtunna. Det finns fina badmöjligheter i Pråmsjön och fiber finns installerat i fastigheten.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /HUSFOTO