Med genomtänkt planlösning

publicerad 15 december 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är ett mindre hus med fyra rum och kök beläget i Våle, Ekshärad, Hagfors kommun. Den perfekta fastigheten för dig som söker något mindre och lantligt beläget. Välkommen till Västanberg Täppa.

Veckans fastighet har en väl genomtänkt planlösning med fyra rum varav tre sovrum. Här finns också två toaletter vara en med dusch och tvätt. Ljust öppet läge med morgon och eftermiddagssol. Soldäck i sydöstläge för att avnjuta de fina dagarna. Stora möjligheter i närområdet för varierande insjöfiske. Härlig natur för promenader, svampar och bär.

Vår fastighet ligger fem minuters bilväg väster om Ekshärad och till Hagfors eller Torsby tar du dig på en halvtimme åt vardera håll. Till Karlstad tar du dig på en timme och 20 minuter, det är ungefär tio mil. I Ekshärad finns det mesta du kan önska dig i form av service. Skola, affärer och allt det där andra som behövs för ett bekvämt liv. Inte att förglömma att det är en riktig gammal kulturbygd som berikar boendet ytterligare.

Vår gård har ett bostadshus i ett och ett halvt plan med snedtak. Byggnadsår är 1909. Det finns fyra rum, varav tre sovrum och boarean är cirka 70 kvad – ratmeter. Vatten och avlopp är enskilt. Bostadshuset är till viss del uppvärmt med direktel, i övrigt kan man elda i vedspis och kamin.

På bottenvåningen är det en trevlig entré med trägolv, synligt timmer, panel i tak och finurliga förvaringsutrymmen. Här finns också trappan till övervåningen. Vidare finns badrum med WC, handfat, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Klinkers på golvet, målad glasfiber på väggarna och panel i taket.

Köket är inrett för trevlig samvaro med vedspis, spiskåpa och även en gammal bakugn. Trägolv och panel/ pärlspont i taket. Även här finns synligt timmer i väggarna och danska innanfönster. Elspis av märket Gorenje samt utrustat med kyl/frys Elektrolux. Fina dubbeldörrar i glas öppnas upp mot sydöst till ett soldäck. Innanför köket finns en mindre toalett med WC och handfat, plastmatta, målade väggar.

Två sovrum finns i anslutning till lilla toaletten. Båda med trägolv, tapet och pärlspont i tak. En kamin är installerad i ena sovrummet.

På övervåningen finns ett oisolerat allrum med trägolv, kamin. Vidare ett sovrum med trägolv, synligt timmer och pärlspont i tak. Finns en kamin men den är i nuläget inte eldningsbar. På övervåningen finns dessutom en kallgarderob.

Fastigheten ska avstyckas från större fastighet och kommer att omfatta bostadshuset, tomt plus del av åkermark. Efter avstyckning kommer arealen att vara cirka 0,75 hektar. Taxeringsvärdet och servitut uppdateras därefter.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ROGER ADOLFSSON / Skogsmäklarna