Med gammal karaktär

publicerad 27 augusti 2015
- Av Bo Bäckman

gard_t_salu_150828

Veckans värmländska gård till salu är en jordbruksfastighet på 40 hektar med en huvudbyggnad i form av en värmlandsgård av gammal karaktär och med utsikt över Glafsfjorden. Välkommen till Västra Sund Norstuga i Arvika kommun.

Gården är fin och består av cirka 40 hektar fördelat på fyra skiften. Huvudbyggnaden är välskött och har en boyta på omkring 104 kvadratmeter. Det byggdes 1980, har fyra rum och är i ett och ett halvt plan.

Vi kommer in i en entré /hall som har öppet in till vardagsrum. Här finns plats att hänga av sig ytterkläder samt en trappa som leder upp till övre plan. Vardagsrummet är trevligt och ljust i vinkel och med fönster i flera väderstreck. Öppen planlösning till hall. Här finns även en fin kakelugn.

Badrummet är rymligt med gott om plats. På golvet finns en plastmatta och kaklade väggar. Badrummet är inrett med duschhörna, wc samt ljus badrumsmöbel med vita skåpdörrar och handfat.

Köket är hemtrevligt och lantligt med murad spiskåpa och vedspis. Köksinredningen är av ek och bänkskivorna av laminat. Det är kakel ovanför arbetsbänken och köket är utrustat med spis, kyl och frys.

På nedre plan finns också en groventré med flera garderober och nedgång till källarutrymmet. Källarplan innehåller en svale samt trättstuga med tvättmaskin och tvättho.

På övre plan hittar vi ett trevligt allrum med murad värmlandsspis. Här finns utgång till balkong under tak med vacker utsikt ner mot sjön. På övre plan finns dessutom ytterligare två rum.

Arealen är på 41 hektar där produktiv skogsmark utgör 36,4 hektar, inäga 3,2 hektar och linjeavdrag och övrigt utgör 0,9 hektar. På gården finns flera byggnader, bland annat ett sädesmagasin med gammal timmerstomme som är uppförd 1980. Här finns el, vatten och avlopp.

Jordkällare finns dessutom under huset. En lillstuga med en murad öppen spis, el finns indraget men vatten och avlopp saknas. Det finns också en vedbod/ förråd och en före detta smedja på gården. Priset för denna fina fastighet är 4 500 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HANS HERMANSSON