Med exklusivt bostadshus

publicerad 22 januari 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård till salu är en gård med bostadshus i toppskick med fiber och jordvärme. Till gården hör tre hektar mark och jakt i JVO ingår. Välkommen till Liane Vall i Årjäng.

Du hittar Liane, som är en av många små byar i Årjängs kommun, 15 kilometer nordost om Årjängs centrum i riktning mot Töcksfors dit det nästan är exakt lika långt. Faktum är att det inte är särskilt långt till vare sig flygplats (Gardemoen 13 mil eller till städer som Säffle och Grums (cirka en timme). Trots att gården ligger lantligt är det med andra ord mycket mer centralt än vad man kan tro.

Gården ligger mycket vackert med både öppen jordbruksmark och mindre och större skogspartier runt om. Trädgården är stor och rejäl och här finns plats för såväl grönsaksodling som för blommor, perenner, buskar och träd.

Vår gård består av tre hektar mark jord och skog. Ett hektar var av skog, åker och övrigt fördelat på fem små skiften. Älgjakt bedrivs Liane JVO men småvilt jagas på egen mark. Den benämns i mäklarbeskrivningen som en hästgård. Det stämmer bra för även om det i dagsläget inte finns något stall så finns det stora möjligheter att ordna ett sådant i någon av ekonomibyggnaderna som finns på gården. En ladugårdsbyggnad, en vedbod/ förrådsbyggnad, ett garage och en mindre bod.

Bostadshuset byggdes 1930 men helrenoverades 2012. Det är vitmålat på utsidan med fantastiska fönster, något som ger ett mycket smakfullt intryck. Hela huset ger, både exteriört och interiört ett mycket exklusivt intryck i och med de material som användes vid renoveringen.

Bostadsbyggnaden har fem rum och kök varav tre sovrum. Boarean är på 204 kvadratmeter med en biarea på 20. Det har eget djupborrat vatten och egen trekammarbrunn och värms med jordvärme. Fastigheten är ansluten till fibernät.

Huvudentrén har vackra pardörrar och leder oss in i en rymlig hall och vidare in i det fantastiska köket. Här är snickerierna vita och det finns nästan inga skåpluckor. Istället har man använt sig av lådor som förvaring. Vitvarorna går i rostfritt och mitt i köket tronar en köksö som även går att använda som frukostplats.

Vidare kommer vi ut i matrummet som har fönster runt om, precis som om det vore ett uterum. I mitten av långväggen finns dubbeldörrar av glas så att man kan öppna under soliga sommarmorgnar och lyssna på fågelsången.

På nedre plan finns också TVrummet som är stort, rymligt och öppet. Här finns en braskamin och här går trappan upp till övre plan. På nedre botten finner vi också en grovingång med hall, helkaklad tvättstuga, helkaklat duschrum med wc samt ett pannrum.

Trappan tar oss upp på våning två, här finns en möblerbar hall med braskamin samt två sovrum i olika storlekar.

Bostadsbyggnaden har även en källare med ett mindre matförråd och vinkällare. Priset på den här fastigheten är 2 700 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS ENGHOLM/ HUSFOTO