Luftigt med gott om plats

publicerad 17 november 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans värmländska gård till salu ligger i Värnäs Stöllet. En trevlig fastighet med ett stort bostadshus och 174,5 hektar mark. Välkommen till Värnäsmon, Heby.

torsby (Vb)

Vår fastighet hittar vi där väg 62 möter E45 på sin väg norrut. Här vid Klarälvens meanderbågar är veckans gård belägen. Den har en areal på hela 174,5 hektar mark varav 125,5 är produktiv skogsmark, impediment utgör 47,4 hektar och åker två hektar fördelat på nio skiften. Volymen är cirka 17 539 skogskubik.

Mangårdsbyggnaden är i ett och ett halvt plan och har en boarea på 194 kvadratmeter och en biarea på cirka 20. Byggnaden har fem rum men det kan göras till sex om ett oinrett utrymme görs i ordning. Byggåret är 1920.

Huset värms med direktverkande el och luftvärmepump. Vatten och avlopp är enskilt och fönst ren består av kopplade tvåglasfönster.

På våningsplan ett finns en hall, ett kök utrustat med spis, kyl/frys, diskmaskin, vedspis, bakugn och murad spiskåpa. På nedre plan finns även ett skafferi, ytterligare en hall, ett badrum med WC, handfat och dusch.

Vidare ett vardagsrum med ekparkett, ett kontor och en kammare med en fattigmans kakelugn.

På våning två finns en hall samt två sovrum varav ett har en fotogenkamin. Det finns också kallutrymmen på våningsplan två, två mindre där det i den ena sitter en ny elcentral samt ett större inrett med spån på golvet.

Gällande övriga byggnader finns det på gården en ekonomibyggnad med ladugård, loge och verkstad på totalt 285 kvadratmeter. På gården finns även garage, friggebod, hundgård och ett litet växthus.

Det här är fastigheten för dig som är intresserad av att äga och bruka skog, men även vill bo i ett stort luftigt hus med gott om plats. Norra delarna av Torsby kommun inbjuder till en vacker vild natur och här trivs du som är jägare, samlare och fiskare.

Priset för den här fina fastigheten är 4 600 000 kronor eller högstbjudande

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: SKOGSMÄKLARNA