Lite lyx med relax

publicerad 3 augusti 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en högt och vackert belägen fastighet bebyggd med hus som tillbyggts och renoverats med högsta kvalitet och standard. Till fastigheten hör ca 4,7 ha mark. Välkommen till Stimmen Gustavsberg i Årjängs kommun.

Vår gård ligger i Karlanda, cirka två mil norr om Årjäng och 15 kilometer öster om Töcksfors. Här har du nära till både shopping i Töcksfors shoppingcenter och till norska gränsen, Oslo och flygplatsen Gardemoen.

Vår gård har en areal på 4,7 hektar mark där allt ligger samlat i ett skifte. Jakträtt följer med fastigheten i Karlanda Mon VVO om 1700 hektar. Bostadshuset är ett soutteränghus med tre våningsplan och har härliga uteplatser med utsikt över landskapet.

I källarplanet kommer man in från en klinkerbelagd uteplats, in i husets groventré med tvättstuga med klinker på golvet. Här finns en vedspis och praktiska bänkar på två sidor, en vinkällare och så är det förberett för tvättmaskin och torktumlare. Vidare in finns en hall med tegel på väggarna och klinkergolv.

I källaren finns dessutom ett stort lyxigt badrum med kakel och granit. Här finns bubbelbadkar, tvättställ och WC, bidé och dusch, samt lite otippat, en vinkyl. Bastun är inredd med sittbänkar med mycket fint utförande och delvis stensatta väggar.

Stora fönster ger ordentligt ljusinsläpp. Innanför badrummet ligger ett relaxrum med rustik känsla och täljstenskamin.

I pannrummet i källaren finns bergvärmepump, varmvattenberedare och vattenpump. Här finns även centraldammsugaren placerad. En helkaklad matkällare finns också.

Man kommer upp på entréplanet till en hall där huvudentrén finns. Även här är det klinkergolv, och en trappa upp till andra våningen. I anslutning till hallen finns ett WCrum med kakel och klinker utrustat med WC och tvättställ.

TV-rummet har trägolv och öppning till vardagsrummet. Vardagsrummet har kamin samt utgång till altanen som består av både ett inglasat uterum och vidare en öppen altan men under tak. Infravärme finns såklart.

Vackert kök med ljus inredning. I mitten finns en praktisk köksö. Matplatsen som ligger i anslutning till köket är stor och rymlig och har plats för många. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, spis, micro och ugn.

På övervåningen finns en hall med parkett samt tre sovrum varav ett kan användas som hemmakontor om man hellre vill det. Alla tre rummen har parkettgolv. På övervåningen finns dessutom en klädkammare.

På gården finns även ett gammalt soldattorp och en stor timrad byggnad som är inredd med både stort garage och en lägenhet med pentry och kombinerat allrum och matplats. Kamin finns och ett utrymme är förberett för installation av badrum. Loftet har ett öppet utrymme som kan fungera som sovloft.

Från bodelen kan man komma till det stora garaget som har två stora portar, en på gaveln och en på långsidan. Det här är en väldigt fin och välhållen fastighet vars utgångspris är 3 800 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR