Lämplig för djurhållning

publicerad 14 oktober 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans gård ligger vackert belägen vid Gösjön i Kils kommun en bit nordväst om Fagerås. Gösjön betecknas som en bra fiskesjö, kan man läsa på kils sportfiskeklubbs hemsida, och det finns gädda, abborre, gös, ål, braxen, mört, löja och sarv. Men tänk på att man i allmänhet bör ha fiskekort.

Vår gård har en areal på arton hektar fördelat på skog fem hektar, åker tolv hektar och övrigt ett hektar. Gården har en jakträtt i Ås-Myre VVO för älg mendan småviltsjakt sker på egen mark.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan och har blivit delvis renoverat på senare år. Bo arean är 80 kvadratmeter och byggnadsåret är 1909. Fiber finns framdraget till huset men är inte inkopplat. Det värms av en kökspanna med ackumulatortank. Vedförbrukningen är mellan 15 och 20 kubik årligen. Vatten kommer från borrad brunn med reningsverk och avloppet är enskilt i form av tvåkammarbrunn. Byggnadens fasad är delvis bytt och fönstren är i både två- och treglas.

På nedre plan finns en hall där även ackumulatortanken står. Här finns plats för avhängning av kläder. Renovering är påbörjad men inte klar. Bland annat saknas tapeter och färg. Köket är en ljus vacker dröm med synliga gamla takbjälkar. Kökssnickerierna går i vitt med ett stilfullt mörkgrått laminatgolv. Köket är utrustat med spishäll, diskmaskin, kyl, frys och kökspannan som är kopplad till ackumulatortanken. Den murade spiskåpan med tillhörande vedförråd är oerhört vacker.

Badrummen renoverades för cirka sex år sedan och känns lyxiga med delvis kak lade väggar. Här finns tvättmaskin, tvättställ, toalett och dusch.

Vardagsrummet är stort och rymligt och har en mysig braskamin. På nedre plan finns också ett sovrum, nyligen renoverat där bland annat golvet är bytt ända ned till grunden. På nedre plan finns också en hall med heltäckningsmatta.

Övre plan består av en oinredd vind där nya köparen kan skapa vad hon eller han vill och känner för.

På gården finns en ekonomibyggnad i sämre skick med ladugård, loge, lador och vedförråd. Vatten finns indraget. På gården finns också ett magasin med loft samt en före detta tvättstuga. Priset för den här lilla fina fastigheten som kräver lite kärlek är 1 700 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN