Kunglig altan med sjöutsikt

publicerad 7 september 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu ligger ostört belägen i västerläge mot sjön Gapern bara 21 kilometer från Karlstad. Här finns bland annat ett rymligt, fint bostadshus byggt 2010. Välkommen till Bergsäng 408.

Norr om Karlstad vid Gaperns södra strand hittar du vår gård som har en taxerad areal på sex hektar fördelat på tre hektar skog och lika mycket bete i ett skifte. Småviltsjakt på egen mark ingår i fastigheten.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan och byggdes 2010. Det har en boarea på 180 kvadratmeter samt fem rum. Fönstren är i treglas, vatten och avlopp är enskilt och huset värms med jordvärme.

På nedre plan finns en hall med klinker- och parkettgolv, ett kök med kyl, frys, ugn, micro, gasolhäll, fläkt och diskmaskin. Kökssnickerierna är vita och tapeterna likaså, tillsammans med vitvarorna i borstat stål ger det ett fräscht intryck.

Vardagsrummet har braskamin, parkettgolv och utgång till kronan på verket. En 90 kvadratmeter stor altan i västerläge med vy mot sjön Gapern.

På nedre plan hittar vi också en tvättstuga med tvätt maskin, tvättho och pann central med klinkergolv. På nedre plan finns också ett sovrum med vy mot Gapern samt ett helkaklat badrum med wc, tvättställ och dusch.

På övre plan ligger allrummet med parkettgolv samt med utgång till balkong, här finns också ett helkaklat badrum med wc, tvättställ och bubbelbad. Här finns också tre sovrum, alla med parkettgolv.

Fiber finns indraget i huset. Max 100 Mbit/s upp och ned. Driftskostnaden är cirka 30 092 kr/år. Uppvärmning och hushållsström: 11 800 kWh.

Gällande övriga byggnader finns en ekonomibyggnad med inrett rum med spis, fläkt, kyl samt inrett rum med braskamin. På övre plan finns ytterligare ett inrett rum som leder vidare till ett rymligt förråd. På gården finns också en ekonomibyggnad med rymlig loge.

Det här är gården för dig som vill bo bekvämt i ett näs tan nytt boningshus och ha gott om plats. Här finns dessutom alla möjligheter att ha en djurbesättning då både byggnader och betesmark finns. Priset på den här lilla fina fastigheten är 4 500 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN