Jordbruksfastighet

publicerad 16 februari 2018
- Av Värmlandsbygden

med jakträtt i Hagfors

Norra Storheden Myra

Veckans gård är en jordbruksfastighet med jakträtt och 13 hektar mark och bostadshus innehållande två lägenheter. Välkommen till Norra Storheden Myra i Hagfors.

Gården hittar du sydväst om Hagfors och Uddeholm strax intill väg 62 och Klarälvens meandrande bågar. Mangårdsbyggnaden är ombyggt och tillbyggt under 2011 samt 2016 och  innehåller två lägenheter varav den ena består av tre rum och den andra två rum samt sovalkov.

Den större lägenheten har i bottenplan ett rymligt kök med plats för matbord. Här finns rejält med utrymmen för förvaring och ljusinsläpp från två väderstreck. På golvet ligger klinker med golvvärme och utrustningen är spis, vedspis med kåpa, kyl och diskmaskin.  Sovrummet har  kakelugn, likaså matrummet. Toalettrummet på nedre plan har klinkergolv och golvvärme. Det finns också  ett rymligt handikappanpassat duschrum med klinkergolv med golvvärme som är utrustat med duschplats, WC, bidé, tvättställ, handdukstork samt tvättpelare.  Här finns även en entréhall. Övervåningen inrymmer ett sovrum samt en hall.

Den mindre lägenheten ligger en trappa upp och har separat ingång från en monterad trappa på husets utsida och inrymmer kök med matplats och är utrustat med spis, fläkt, kakel, kyl frys och diskmaskin.  . Vardagsrummet har utgång till balkong, som är under byggnad, sovrum samt en sovalkov. Ett duschrum finns också och i anslutning till entrétrappan finns en balkong.

Den totala boarean är på 144 kvadratmeter. Det är i ett och ett halvt plan och byggdes 1918. Vatten och avlopp är enskilt och bostaden värms med ved med kulvert samt el och tre ackumulatortankar á 500L.

Gårdens areal är på totalt drygt 13 hektar fördelat på produktiv skogsmark nio hektar, fyra hektar åkermark och småhusmark 0,2 hektar.  På gården finns två uthus och ett  pannrum med värmekulvert in till bostadshuset. Vidare ett vedupplag, garage och en  jordkällare.

Den här fina gården med sina två lägenheter passar till någon form av generationsboende. Eller kanske kan man tänka sig att hyra ut båda eller den ena i affärsverksamhetssyfte.

Priset för hela gården med mark, lägenheter och allt är i vilket fall 2 350 000 kronor i utgångspris.

Text: Mari Nälsén. Bild: Bengt Pettersson

Fakta: Areal; 13,2 hektar varav nio hektar produktiv skogsmark