I Butterfly Flips hembygd

publicerad 24 februari 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans värmländska gård till salu är en mindre fastighet som passar den mindre familjen eller paret som trivs på landsbygden och vill ha nära till ypperlig skidåkning. Välkommen till Västansjö 135, Rottneros i Sunne kommun.

Västansjö hittar du sydväst om Sunne en bit västar om Rottneros, precis vid foten av Finnfallet eller Ski Sunne som det numera heter. Det är en mycket vacker bygd med små och stora gårdar, betande hästar och som kuriosa kan nämnas att Malin Baryards stjärnhopphäst Butterfly Flip föddes här i just Västansjö.

Omgivningarna bjuder som sagt på fin natur och man har nära till både bad och fiske i sjön Rottnen. Sunne ligger bara en mil bort med Rottneros park, golfbanan, bra shopping och Sunne sommarland.

Vår gård har en mangårdsbyggnad i ett och ett halvt plan och är på 80 kvadratmeter och har en biarea på 25. Byggåret är 1909, har kommunalt vatten och enskilt avlopp. Uppvärmingen sker med vattenburet system från panna med el/olja och bostadshuset har tvåglasfönster. Fasaden är relativt nyligen ommålad (2013) och huset har en altan under tak i nordvästligt läge.

På nedre plan finns en hall med ljusa tapeter på väggarna och plastmatta på golvet. Här finns gott om plats att hänga av sig sina kläder. Även köket har plastmatta på golvet. Här finns gott om förvaringsskåp och bra avställningsytor. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys kombinerat.

Vardagsrummet har ljusa tapeter och heltäckningsmatta och sovrummet på nedre plan går i ljusblått. Här finns flera garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. På nedre plan finns också ett duschrum med plastmatta på golv och vägg. Här finns duschkabin, toalett och tvättställ med tillhörande kommod.

Övre plan består av en övre hall samt två sovrum, det ena med klädkammare i anslutning och det andra har en kattvind i anslutning. I källaren finns en svale, pannrummet och en tvättstuga samt förrådsutrymmen.

Arealen är på en blygsam< halv hektar men här finns gott om plats om man vill odla eller vistas ute. Gällande övriga byggnader finns det på fastigheten en förrådsbyggnad och en carport.

Den här fastigheten passar för den mindre familjen eller den som vill ha ett fritidshus nära Ski Sunne. Kanske vill man hyra ut bostaden under delar av året, det borde finnas en marknad för det. Hur som helst så är inte investeringen alls i miljonklassen då den här fina fastigheten har ett utgångspris på 625 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN/ HUSFOTO