Högt och vackert läge

publicerad 10 november 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans gård till salu är en en mycket fin gård med ett högt och vackert läge med fin natur runtomkring. Fastigheten passar både de som vill bo lantligt med stor tomt eller för de som vill ha hästar. Välkommen till Stommen Väststuga i Årjäng.

Veckans gård hittar vi i Årjängs kommun, cirka 22 kilometer norr om samhället i riktning mot Koppom. Bostadsbyggnaden är på 206 kvadratmeter och har en biarea på 31. Det har byggår 1838 samt sex rum.

Huset är ett tvåplanshus och mycket smakfullt inrett. Stora uteplatser så man kan få sol hela dagen, samt en inglasad altan. Uppvärmningen sker genom jordvärme. På entréplan är det golvvärme i alla rum förutom finentrén, sovrummet och biblioteket. På övervåningen är det radiatorer. Fiber finns indraget.

Nedre plan: Man kommer in i husets köksentré via en altan med morgonsol. Hallen avslutas med ett tv-rum till höger och utgång till inglasat uterum till vänster. Här finns klinkergolv och trätak. Till höger från hallen ligger ett helkaklat kombinerat bad- och tvättrum. Det är renoverat 2004 och är utrustat med tvättmaskin, WC, tvättställ och dusch med glasdörrar som fälls in.

Till vänster ligger ett stort trevligt bonnakök med vedspis och spiskåpa. Separat matplats med en öppen spis den är dock inte i bruk utan endast dekor. Köket har spis diskmaskin och kyl. Det är renoverat 2008 med ljus och fräsch inredning samt klinker på golvet och målat trätak. Från köket kommer man till biblioteket.

Från matplatsen kommer man till husets huvudentré. Här är det ljust och fint med morgonsolen som lyser in genom fönstren. Rummet har plats för sittgrupp, garderober för avhängning av ytterkläder och ett skafferi. Här finns också trappan upp till plan två. På nedre plan hittas även ett rymligt sovrum som också kan användas som sällskapsrum.

På övervåningen finns en hall som är möblerbar samt tre sovrum, alla med trägolv. Det största sovrummet kan även fungera som rymligt sällskapsrum.

Källaren finns under tillbyggnaden och är på cirka 31 kvm. Här finns förråd, pannrum med jordvärmepumpen

Fastigheten är en avstyckning och tillträde kan ske när denna är klar. Den slutliga arealen mäts i förrättningen men kommer att hamna omkring 2,7 hektar.

Gällande övriga byggnader finns ett dubbelgarage på 65 kvadratmeter, varav en port är högre. Innanför garaget finns en praktisk vinkällare. På gården finns också en bod samt en ladugård med lada, loge och diverseförråd. I mittpartiet finns ett praktiskt stall med tre boxar och sadelkammare. Bra med plats för att sadla av och på.

I anslutning till gården finns hagar och fina rid- och körvägar. Tomten är välskött och gårdsbilden är fin, det är närhet till skola och förskola. Kan det bli bättre? Priset för den här fina gården är 2 800 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR