Hästlivdröm

publicerad 16 mars 2018
- Av Värmlandsbygden

Gunnarsbol Framnäs, Säffle

Veckans gård är en lantbruksenhet med möjlighet till hästhållning med cykelavstånd till centrum.

Veckans gård är en lantbruksenhet med möjlighet till hästhållning strax utanför Säffle, på landet men ändock med cykelsavstånd till centrum. Bostadshus innehållande 5 rok, stallbyggnad med 7 boxar, gästhus, magasin och äldre ladugård samt egen travbana. Markareal om 84692 kvm. Ett unikt tillfälle för dig som vill bo på landet och kanske drömmer om egna hästar. Välkommen till Gunnarsbol, Framnäs.

Är det en hästgård med perfekt läge som är målet så har du nog kommut rätt. Här finsn en en idyll i slutet av en grusväg med utsikt över hagar och ängar. På landet men ändå nära stan.  Gården har stall, egen travbana, ett härligt uterum och skogen runt omkring är full av svamp. Här kan man åka skidor i skogarna, skridskor på frusna dammar, hoppa i hö och fiska i Sjönsjö. Vill man hellre njuta av staden är det bara att hoppa på cykeln och trampa iväg.

Mangårdsbyggnaden består av  en rymlig entrehall på nedre plan som har anslutning till en inre hall med trappa och förråd under den.
Tv-rummet har plastmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket. Här finns garderober och anslutning till hygienrummet.

Vardagsrummet  har parkettgolv, tapet på väggarna  och skivor i taket. Det är rymligt och har plats för både soffgrupp och matsalsbord. Här finns också  en fin öppen spis. Köket är inrett med allmogeluckor från slutet av 80-talet och bänkskivor i laminat samt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frysskåp och mikrovågsugn. Här finns en  dörr ut till inglasad altan.

Hygienrummet har  plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Det är utrustat med  wc, tvättställ och duschplats och tvättmaskin.
På plan två finns en övre hall med laminatgolv, tapet på väggar, träpanel i tak. Hallen har anslutning till hygienrum, sidovind och till ett sovrum. På andra våningen har vi också tre sovrum samt ett hygienrum med plastmatta, wc, tvättställ och duschplats.

I källaren finns två rum med varav ett rum med vattenanläggning och ett rum med pannanläggning, kombipanna ved och elpatron och en ackumulatortank och ett rum med vattenanläggning.

Byggnaden är i ett och ett halvt plan och byggdes 1926. Det har enskilt vatten i form av borrad brunn samt en grävd brunn i tomtgränsen med ledning in i källaren. Avloppen är också enskilt med trekammarbrunn.

Den totala arealen är drygt åtta hektar varav bland annat fyra hektar skog, ett hektar åker och två impediment. Markarealen beskrivs av mäklaren som :Utmärkt markareal med allt i ett skifte, runt om byggnaderna. På markareal finns travbana om 400 meter. Fastigheten ingår Gunnarsbols jaktlag. Marklott har tilldelats de senaste åren. Småvilt på egen mark

Övriga byggnader på fastigheten är ett stall med sju boxar och selkammare, en ladugård  som idag fungerar som redskapsskjul med det finns två gamla hästboxar. Vidare en lillstuga  med ett rum och kök och ett litet magasin med  spannmålstork.

Text: Mari Nälsén


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram