Hästgård med närhet till Vänern

publicerad 14 september 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en hästgård med lugnt och ostört läge vid ände av väg. Bostadshus i ett och ett halvt plan med en bo area på 120 kvadrat meter fördelat på fyra rum. Fastigheten har också ett stall med sex boxar och närhet till Vänern. Välkommen till Uddersrud Lyckorna.

Postadressen är Segmon men du svänger av strax efter Slottsbron och kör ut på en mindre väg i böljande jordbrukslandskap. Här känner du doften av vår största insjö Vänern som kanske inte syns men som ändå finns helt i närheten.

Närmaste tätort är Grums någon mil bort och här finns allt från skola till all övrig tänkbar service. I Slottsbron finns förskola och grundskola upp till årskurs tre. I Slottsbron finns även pizzeria och bensinstation.

Pendlingsavstånd till Säffle och Karlstad är ungefär tre mil och du tar dig till både Årjäng och Arvika på ungefär en timme. Bussen går åt alla håll från Slottsbron dit det bara är några kilometer. Även om gården ligger lantligt och utan insyn från grannar är den med andra ord relativt centralt belägen med service på rimligt avstånd.

Vår gård har en areal på åtta hektar fördelat på skog, ett hektar, impediment, sex hektar och åker, ett hektar. Marken ingår i Höjen-Kållerud-Uddersrud jaktvårdsområden men småviltsjakt sker på egen mark.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan och har byggnads året 1952. Det har fyra rum som kan, om man vill, göras om till fem. Boarean är 120 kvadratmeter. Vatten och avlopp är enskilt och huset värms med bergvärme samt kombipanna för olja/ ved med ackumulatortank. Huset renoverades senast 1970.

På nedre plan finns en hall med laminatgolv, ett wc-rum med tvättställ, pannrum med panna, ett kök med utgång till stort inglasat uterum samt vardagsrum, två rum i fil med parkettgolv.

Övre plan består av en hall med parkettgolv och utgång till en balkong där golvet inte är lagt. Här finns också ett sovrum med laminatgolv samt två med parkettgolv. På övre plan finns också ett badrum med wc, tvättställ och dusch.

På gården finns ett häststall med fyra boxar och två ponnyboxar, en mindre loge och förråd som har vatten indraget. Det finns också ett timrat uthus med ett inrett rum.

Den här fastigheten är ett fynd för dig som vill bo helt avskilt på landsbygden men ändå ha nära till bekvämligheter som restauranger, affärer, skolor och annan service. Som hästgård är den perfekt med redan färdiga hästgårdar och mark för bete. Priset för den här fastigheten är 1 300 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /STUDIO054