Hästgård med extra allt

publicerad 5 oktober 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är en hästgård med extra allt! Här finns möjlighet att bo och bedriva företag på ett och samma ställe. Förutom stall med belyst ridbana, finns bubbelbad, pool, bastu, damm, grillstuga, hundgård, syrenberså, hönshus, solcellspark, klättervägg och gym. Välkommen till Klingerud 340.

Endast en kvart från Karlstad norrut, hittar du vår gård. Det är en välvårdad en och en halvplansvilla med en boarea på cirka 280 kvadratmeter, kvm, fördelat på sex rum och kök. Här finns också ett stall med fyra boxar med beteshagarna precis utanför. Maskinhall/ lösdriftsstall för upp till sex hästar är ihopbyggt med stallet.

Kontors- och lagerlokal med en totalarea på cirka 400 kvm som kan köpas separat av bolag då det är en egen fastighet.

Gårdens areal är på cirka 5,2 hektar fördelat på två hektar skog, två hektar åker och övrigt drygt ett hektar i ett skifte.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan och byggdes 1920 men har renoveras 2000 och 2017.

På nedre plan finns en luftig hall med tak upp i nock samt klinkergolv med golvvärme. Vidare ett helkaklat badrum med wc, tvättställ, dusch och golvvärme. Köket är i masurbjörk och utrustat med spishäll, fläkt, disk – maskin, kyl, frys, ugn och fungerande vedspis. På golvet ligger klinker med golvvärme.

Vardagsrummet är rymligt med cirka 60 kvadratmeter och har trägolv, fungerande kakelugn och utgång till uteplats där poolen finns. I anslutning till vardagsrummet finns en punchveranda med trägolv.

Från köket kommer du till en hall med trägolv som leder vidare till en groventré/tvättstuga med tvättho, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och varmvattenberedare. Klinker på golvet. Vidare ett stort helkaklat badrum med wc, tvättställ, bubbelbad och dusch samt golvvärme.

På nedre plan finns dessutom tre sovrum med trägolv varav två har utgång till uteplats där poolen finns.

På övre plan finns ett rymligt allrum med laminatgolv och utgång till balkong med vy mot ridbanan och betesmarken. Går att dela av till ett extra sovrum om man vill. Här finns också en stor walkin- closet med laminatgolv som leder vidare till sovrum med laminatgolv och spottar i taket.

Bostadshuset har enskilt vatten, äldre avlopp som säljaren ska byta innan tillträde och huset värms med direkt – el och luftvärmepump.

Det finns en hel del övriga byggnader till fastigheten. En ekonomibyggnad med träoch plåtfasad som inrymmer fräscht häststall med gjutet golv, 4 hästboxar varav 1 fölbox, sadelkammare, rymligt förråd, rum med hydrofor, varmvattenberedare samt ett höloft.

Det finns även en maskinhall/ lösdriftsstall för upp till sex hästar, ett hönshus med förrådsutrymmen, en vedbod med förrådsutrymmen, hundgård med hundhus, maskinhall som kan användas som lösdrift för hästar. Byggnaden står på arrenderad mark.

På gården fins även en kontorsbyggnad uppförd 2001 med totalarea på 400 kvm fördelat på kontorsyta 150 kvm och lager-/verkstadsyta 250 kvm.

På nedre plan är det kontorsyta med rymlig entré med reception och plats för sittmöbler. Klinkergolv. Relaxavdelning med helkaklad wc, helkaklat duschrum och bastu. Postrum med tvättho och varmattenberedare. Klinkergolv ligger överallt.

På övre plan finns öppet kontorslandskap med pentry och ett konferensrum med laminatgolv. Byggnaden har också en rymlig lager-/verkstadsyta med höga portar och gjutet golv. Där finns även klättervägg och gym. Stort frysrum som i dagläget hyrs ut för 7000 kr/mån exkl moms. I direkt anslutning ligger också ett kylrum.

Byggnaden är värderad till 3 000 000 kronor år 2017. Förutom det finns en solcells – park som ger 8 000 kWh/år, en belyst ridbana 20 gånger 40 meter och en häst hage omgjord med vägmatta och väggrus. Går att göra om till 4-5 småhagar.

Det här är fastigheten för dig med ambitioner i företagande, kanske inom någon hästverksamhet. Priset för hela fastigheten är 6 995 000 kronor, men det går även att lägga bud på den i delar. Då är förväntad prisbild för gården 4,5 miljoner eller högstbjudande och förväntad prisbild för kontorsfastigheten: 2,5 miljoner eller högstbjudande.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/ Studio 054