Hästgård med centralt läge

publicerad 14 juli 2016
- Av Bo Bäckman

Gardtillsalu

Veckans värmländska gård till salu är en liten gård på fem hektar, ett lagom stort bostadshus i gott skick och en ekonomibyggnad med stall. Välkommen till Lindesnar tre i Kil.

Skylten in till Lindesnar hittar du om du tar E45 mellan Edsvalla och Fagerås. Strax söder om där väg 61 möter E45 syns en liten gul skylt med det ovanliga namnet.

Vår gård har en areal på fem hektar som är fördelat på fyra hektar bete och övrigt ett hektar. Marken ligger i anslutning till gårdens byggnader och tomtarean är på 3000 kvad ratmeter. På gården finns en ekonomibyggnad med nytt plåttak, det finns två garage med jordgolv samt en verkstad med gjuten platta.

Det finns även ett stall med fyra rejäla bo xar ett rum med diskho och varmvattenberedare. I stallet finns dessutom en sadelkammare med wc och tvättställ, pumprum med hydrofor och vattenrening samt loge och höränne.

På gården finns det dessutom en isolerad gäststuga med ett rum samt en enklare garagebyggnad.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan, har ett byggår från 1909 samt fem rum och en uppskattad boarea till cirka 160 kvadratmeter. Det värms med bergvärme och har egen borrad brunn samt godkänd trekammarbrunn med infiltrationsbädd.

På nedre plan finns en hall med laminatgolv och flera garderober, ett kök med vedspis, spis, diskmaskin och kyl/frys. Vidare hittar vi en grovingång, ett badrum med wc, tvättställ och dusch, ett pannrum/tvättstuga med sedvanlig utrustning och ett genomgångsrum.

Vardagsrummet på nedre plan har braskamin och trägolv medan matrummet strax intill har kakelugn och även det trägolv.

På övre plan finns ett allrum med trägolv samt ett rymligt sovrum med dito. Badrummet som renoverades 2016 har golvvärme och är helkaklat med tvättställ, badkar, dusch, wc och handdukstork. På övre plan finns dessutom ytterligare ett rymligt sovrum. Priset för den här fina fastigheten är 2 300 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/Husfoto