Härligt hus i liten by

publicerad 24 november 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu är ett litet lantbruk i härlig natur och med ett bostadshus som renoverats under senare år med bland annat nytt kök och nya ytskikt. Välkommen till Stommen, Gunnarskog i Arvika kommun.

Gunnarskog ligger ett par mil norr om Arvika, vid sjön Gunnerns norra ände och dess centrala delar kallas för Stommen. I byn bor omkring 300 personer och här finns viss kommunal service såsom äldreboende och skola upp till årskurs nio. Även en mindre matbutik finns på orten. Det är en levande bygd med aktiva föreningar och företag.

Vår gårds taxerade areal är totalt fem hektar fördelat på tre hektar åker och övrigt två hektar. Allt ligger samlat i ett skifte som trädgårdstomt med intilliggande åkermark.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan med källare och har byggår 1935. Det består av sex rum och kök och har en boarea/biarea på 160 respektive 45 kvadratmeter. Det värms av jordvärme samt att det finns möjlighet till vedeldning i vedpanna. Vatten och avlopp är enskilt.

På nedre plan finns en rymlig hall med ny plastmatta på golvet och målade väggar. Från hallen når du ovanvåningen, samtliga rum på bottenplan och källaren.

Direkt till vänster från hallen finns ett sovrum/kontor. Köket ligger rakt fram från entréhallen och totalrenoverades under 2017. Ny köksinredning, delvis nya vitvaror och nya avloppsstammar gjordes om. Även golv och väggar fick nya ytskikt. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin samt fullstor kyl och frys.

Badrummet har plastmatta och våttapet på väggarna. Utrustat med wc, handfat, bidé samt ny duschkabin.Tvättstugan har nybyggd ingång från huset, förut fanns endast ingång från trädgården. Utrustat med tvättmaskin, duschkabin samt bastu.

Även ett vardagsrum finns på bottenplan. Nytt laminatgolv och målade väggar. Från vardagsrummet når du den inglasade altanen med sol fram till 20-tiden på sommarkvällarna. Med infravärme förlängs säsongen.

På övervåningen finns en möblerbar hall med laminatgolv och målad panel. Sidovind med förvaring. Ett sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Bra med förvaring i hela fyra garderober samt klädkammare/walk in closet i anslutning. Ytterligare två sovrum finns på plan två samt ett mindre med sluttande tak, perfekt för barnen.

Källaren har en genomgångshall samt pannrum med vedpanna samt ackumulatortank om 500 L. Vedpannan kan fortfarande användas även om jordvärme installerades 2013. Det finns även ett rum med vattenpump, hydrofor, gammal oljetank samt jordvärmepump. Dessutom en tilltänkt gillestuga, fortfarande under renovering.

Gällande övriga byggnader finns en barack och ett växthus, båda i sämre skick. Två ekonomibyggnader med äldre stall finns också på fastigheten.

Det ena innehåller ett äldre djurstall, loge, verkstadsutrymme, förråd och vedskjul. Det andra likaså. Priset för den här fina fastigheten är 1 100 000 kronor eller högstbjudande.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JEANETTE DAHLSTRÖM/ HUSFOTO