Härligt att leva och bo

publicerad 31 mars 2016
- Av Bo Bäckman

gts14

GRUMS (VB)

Veckans värmländska gård till salu är en suterrängvilla med cirka 209 kvm boyta på stor ogenerad sjötomt, och med kök/matplats med magnifik utsikt över sjön. Välkommen till Koled 2 i Grums kommun.

Det här är villornas villa, en fastighet som saknar dess like och med ett läge som man sällan ser. Ett unikt tillfälle att förvärva Koled 2 finns nu. Om vi börjar med platsen så ligger Koled i de norra delarna av Grums kommun, i södra Långsta på den smala tarm som där skiljer sjöarna Longsjön och Värmeln åt. Villan är belägen i en avskild vik av Värmeln.

Vi börjar med det som kanske är viktigast på en sådan här villa, nämligen uteplatserna. Det finns två. En balkong på gaveln på 36 kvadratmeter med utgång från vardagsrum samt från gårdsplan samt med ett trädäck med utgång från duschrummet på 32.

Vidare finns en båtbrygga /soldäck/altan, beläget efter husets långsida, utgång från sovrum och nås från trädgårdens båda sidor som är hela 80 kvadratmeter stort. På tomten finns också ett naturligt berg som går ut i sjön där det finns plats för bord och stolar.

Köket har utsikt mot sjön och är välutrustat med bland annat gasspis med varmluftsugn. Vardagsrummet har öppen spis och utgång till balkongen.

Sovrummet har parkettgolv och inte mindre än sex garderober och det angränsande kontoret/sovrummet har två. Vidare finns en toalett med wc och handfat och med kakel och klinker, ett rum med trägolv och panel samt ett sovrum med dubbeldörr ut till trädäcket och med klädkammare mellan sovrum och dusch- och badrum. Ett dusch- och badrum som har dusch, badkar, wc och handfat. Här finns kakel och klinker och en natur-stensvägg. Man kan också gå ut till trädäcket på gaveln.

Huset innehåller också en hall med tre inbyggda garderober och klädkammare samt utgång till trädgården. Det finns också ett grovförråd /tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här står också bergvärmepumpen.

När det kommer till andra byggnader finns en stuga byggd 1975, med 65 kvadratmeter boyta som värms med luft/luft-värmeump. Den har en köksdel med trinettkök, ett vardagsrum, två sovrum och ett badrum med bastu.

Det finns även ett garage, byggt på 1980-talet och en hundgård i anslutning. Det finns också, en hangar för sjöflygplan, beläget i en lugn och skyddad vik/naturlig kanal som är byggt på 1980- talet. Tak och portöppning förstärkt med i-balk. Metallmattor i grus/sjöbotten. El finns indraget.

Den här villan är ingen gård i verklig bemärkelse men den har en stor fin tomt på 10 635 kvm varav 3 700 kvm är vattenareal. Priset för denna fina fastighet är 4 650 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: EMELIE SPJUTH SVÄRD/HUSFOTO