Gård med skogsbruk

publicerad 21 april 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård till salu är en fint belägen skogsgård med vy och gräns mot Glafsfjorden. Bostadshuset har fem rum och en boyta på 90 kvadratmeter. Välkommen till Stommen i Norra Högsäter.

Väg 175 går mellan Värmlands Nysäter och Arvika. Den följer Byälven och precis där den blir Glafsfjorden ligger vår gård. Härifrån tar du dig till såväl Arvika, som Grums och Säffle på en dryg halvtimme och till Årjäng på 50 minuter. Det är med andra ord inga problem att pendla om du har ditt arbete på någon av de orterna.

Vår gård har en areal på 36 hektar varav 35 hektar produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppgår till, enligt nyupprättad skogsbruksplan, 6397 skogskubik varav cirka 3000 skogskubik är slutavverkningsskog.

Ett hektar är betesmark. Fastigheten ingår i ett älgjaktsområde men småviltsjakt sker på egen mark. För den som är fiskeintresserad är läget suveränt. Glafsfjorden bjuder på fina fiskevatten där du kan ha turen att fånga gädda, abborre, ål, mört, öring, lake, gös, sik, löja, nors, gärs, sarv, sutare, asp, id, braxen och benlöja.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan med byggnadsår 1909. Det har fem rum, varav tre sovrum och en boarea på 90 kvad ratmeter. Tomten är på 2000 kvadratmeter och har sjöutsikt. Huset har enskilt vatten och avlopp och värms med direktverkande el samt vedspis.

På bostadshusets nedre plan hittar vi ett stort vardagsrum med kakelugn, ett sovrum, ett badrum med wc, duschkabin och tvättmaskin samt ett kök med skafferi. Ett kök som dessutom är utrustat med spis, vedspis, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Det har dessutom plats för en matplats för sex personer.

På övre plan finns två sovrum samt ett allrum med sjöutsikt och en balkong i sydöstläge. Bostadsbyggnaden har också en stor uteplats i sydostläge med fin sjöutsikt.

På fastigheten finns flera andra byggnader. En lillstuga om ett rum med veranda och med indragen el, en garagebyggnad, en förrådsbyggnad med två förråd samt ett timrat vedskjul och en timrad redskapsbod.

Prislappen på den här fina fastigheten med fantastiskt läge ligger på 2 900 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN