Gård med skogsbruk till salu

publicerad 3 mars 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu har en fin gårdsbild, båtplats vid Vänern och är på hela 131 hektar. Välkommen till Finserud Åsen i Säffle kommun.

Veckans gård ligger på Värmlandsnäs, söder om Säffle centrum. Den är belägen ungefär mitt på näset. Till gården hör hela 131 hektar varav 111,5 hektar produktiv skogsmark i ett skifte.

Virkesförrådet är på 15 451 skogskubik och det går en skogsbilväg genom hela skiftet. Skogen är talldominerad, har ett medeltal på 139 och en bonitet på 5,2 skogskubik per hektar. Allt enligt nyupprättad skogsbruksplan. Förutom skogsmarken är det impediment sex hektar, åker 12 hektar och resten övrigt.

Fastigheten ingår i Norra Grimbråtens älgjaktsområde. Småviltsjakt sker på egen mark. Vid Vänern finns en samfällighet med möjlighet att lägga till sin båt.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan, har fyra rum, varav tre sovrum. Bo area är på 138 kvm och biarea sju kvm. Huset värms med vattenburet system/ vedpanna samt luftvärmepump. Vatten och avlopp är enskilt.

På nedre plan i bostadsbyggnaden finns en hall med träpanel på väggen och gott om plats för avhängning av kläder. Här går trappan upp till övre plan. Köket har träinredning, är utrustat med de vanliga vitvarorna och har fönster i två väderstreck. Plats för matplats finns.

Vardagsrummet är stort och rymligt med stora fönster och utgång till uteplats under tak. Badrummet är utrustat med dusch, handfat och wc, sovrum, på nedre plan finns också ett pannrum, tvättstuga och ett sovrum.

Övre plan består av en möblerbar hall/allrum öppet och ljust. Här finns också två sovrum, och ett badrum med badkar.

Tomten är en fin naturtomt med berg i dagen och även om det inte finns iordninggjort för odling är möjligheterna till detta oändligt. I anslutning till gården finns en mindre damm eller tjärn. Omgivningarna är ren skogsmark.

Gällande övriga byggnader finns det på gården en större ekonomibyggnad innehållande traktorgarage, verkstad samt gästrum med tvättställ i ett separat rum. Dessutom finns en förrådsbyggnad/vedskjul samt ett garage.

Det här är gården för dig som har ett stort intresse för skog eller vill göra en investering för framtiden. Utgångspriset är 7 850 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/ Studio 054