Gård med rovdjursstängsel

publicerad 26 maj 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård till salu är lantligt belägen med möjlighet till djurhållning. Högt och vackert läge med härlig utsikt. Välkommen till Arnstorp i Sunne kommun.

Du hittar vår gård norr och Sunne och öster om Lysvik i närheten av byn Bäckalund. Till Bäckalunds skola åk 0-6 är det cirka en halvmil, sedan finns ytterligare två låg- och mellanstadieskolor inom en radie av två mil. Lysviks skola åk 0-6 är Östra skolan som ligger närmast Sunne.

Till högstadieskolan Fryxellska skolan är det cirka två mil. I Bäckalund finns fotbollsplan med en aktiv fotbollsförening och inom en 20- kilometersradie från vår gård finns det flertalet badplatser. I Sunne kan du äta gott, shoppa och roa dig. Det finns en stor golfbana samt ett vattenland och vill du åka skidor mitt i sommaren är det inte långt till Torsby skitunnel.

Men tillbaka till vår gård. Bostadsbyggnaden rymmer fem rum och kök och är omsorgsfullt renoverat under löpande tid. Bland annat målades fasaden mellan 2013 och 2015. Även inomhus har underhållet skötts löpande och man har tagit fram de fina gamla spegeldörrarna och trägolven.

På nedre plan finns en hall med liten toalett och ett stort härligt kök med vedspis med murad spiskåpa. Det är utrustat med spis, kyl/frys samt fläkt från 2014. Fönster som vetter mot söder/väster.

Vardagsrummet har trägolv och vitmålat tak och ljusa väggar och är utrustat med en täljstenskamin och här vetter fönstren mot norr och öster. På nedre plan finns också en sovkammare med kakelugn och fönster i två väderstreck.

Trappan från entréhallen leder dig upp till ett stort allrum med två vindsgarderober. Här finns också ett oinrett gästrum. Till vänster om trappen när du kommer upp finns ett duschrum med duschkabin, WC, tvättställ och en varmvattenberedare. Här finns även en tvättmaskin. Till höger om trappen finner vi ett sovrum med plats för en dubbelsäng.

Gården har en areal på sju hektar fördelat på skogsmark två hektar, åkermark lika mycket, betesmark ett hektar och övrig mark två hektar. Jakträtt ingår i Hällsjöns VVO.

Det finns godkända inhägnade hagar från 2013 med rovdjursavvisande stängsel för exempelvis får. Ekonomibyggnader med djurstall, loge, vagnslider, magasin, vedbod och utedass. På fastigheten finns även jordkällare och hönshus.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN/ HUSFOTO