Gård med elva hektar mark

publicerad 6 november 2015
- Av Bo Bäckman

VB_web_gts_151106

Veckans värmländska gård till salu ligger i natursköna Tonerud. Här har du en bostad med fyra rum och kök, lite mark och häststall. Välkommen till Tonerud 153 i Sunne kommun.

Väster om Rottneros, ett stenkast från alpinanläggningen Ski Sunne hittar du vår gård. Här finns en bostadsbyggnad på 150 kvadratmeter fördelat på fyra rum och kök. Byggnadsår är 1929 och det är i ett och ett halvt plan.

På nedre plan finns en hall med ljust tapetserade väggar. Här finns trappan som leder upp till övre plan. Vidare kommer vi in i köket som har öppen planlösning mot matrummet och med fönster i flera väderstreck.

Spisen är placerad så att du kan stå och röra i grytorna och samtidigt se den vid – underliga utsikten. Skåpluckorna är vita och spröjsade. Köket är utrustat med spis, fläkt och vedspis. På nedre plan finns också ett ljust vardagsrum med kakelugn.

På övre plan hittar du en hall samt tre sovrum med olika antal garderober. Här finns också ett badrum med wc badkar och tvättställ samt ett duschrum/wc med tvättmaskin och tvättställ.

Huset värms med luftvärmepump, vedspis och kakelugn samt har eget vatten från djupborrad brunn och eget avlopp. Gården är fiberansluten.

På gården finns också en redskapsbod, en uthusbyggnad samt ett stall med gjuten platta och tre boxar. Finns också en bilparkering i form av ett garage med gjuten platta. Runt gården finns fina grönytor med bärbuskar, fruktträd och prydnadsbuskar.

Gårdens areal är omkring 11 hektar i ett skifte fördelat på skog fyra hektar, åker sex hektar och bete ett hektar. Virkesförrådet är 529 skogskubik med en bonitet på fina 10,2 skogskubik per hektar. Priset är 1 400 000 kronor för denna lilla fastighet.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN /HUSFOTO